Bastian Stabell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bastian Stabell
Født20. mai 1988 (31 år)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge

Bastian Danielsen Stabell (født 20. mai 1988 i Stuttgart) er en norsk skuespiller og sanger som debuterte sju år gammel ved Det norske teatret som Slikkepinnegutt i Daniel Bohrs oppsetning av Trollmannen fra Oz. Som barneskuespiller medvirket han i flere stykker ved blant annet Oslo Nye Teater, Den Norske Opera og Det norske teatret.

Som sanger begynte han i St. Halvardsguttene men forlot koret til fordel for Sølvguttene som på dette tidspunktet var ledet av Torstein Grythe. I Sølvguttene fungerte han som en av hovedsolistene og fikk dermed vært med på utallige opptredener i Oslo og omegn samt en turne til Berlin. Han fikk i tillegg gjestet Den Norske Opera ved flere anledninger som guttesopran.

Bastian Stabell har også bakgrunn fra voice-acting og har blant annet dubbet Gus i Friminutt, Hathi i Jungelungene og Mowgli i Jungelboken - Mowglis Historie.

Fra januar 2011 til juli samme år var Stabell teatersjef for Teater Neuf som holder til på Chateau Neuf. I august 2011 spilte han Tony i Teater Neufs oppsetning av West Side Story.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]