Banjo-Kazooie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Banjo-Kazooie
Banjo-Kazooie
UtviklerRare
UtgiverNintendo
DesignerGregg Mayles
KomponistGrant Kirkhope
SerieBanjo-Kazooie
PlattformNintendo 64 og Xbox 360
Utgivelse29. juni 1998
GenrePlattformspill
ModusEnspiller

Banjo-Kazooie er et plattformspill utviklet av Rare. Det ble utgitt i 1998 til Nintendo 64. Spillet er det første i serien av Banjo Kazooie spill. Spillet handler om bjørnen Banjo og hans venn fuglen Kazooie. De blir tvunget ut på eventyr for å redde Banjos søster Tooty, som har blitt kidnappet av den onde heksen Gruntilda. Banjo-Kazooie er et av Rare sine mest solgte spill til Nintendo 64, og ble i 2008 gjenutgitt til Xbox Live Arcade på Xbox 360.


4. August i 2015 ble spillet gjenutgitt i samlepakka Rare Replay til Xbox One, Xbox 360 versjonen av spillet er tilgjengelig der, og den er omtrent identisk som Xbox 360 versjonen. Spillet har støtte for 4K på Xbox One X.

Historie[rediger | rediger kilde]

Spillet starter i de rolige og fredelige omgivelsene rundt Spiral Mountain. Banjo og Kazooie sover uvitende om hva som er i ferd med å skje. Høyt oppe i sitt tårn overseende Spiral Mountain har Gruntilda konstruert en maskin som stjeler andres skjønnhet. Hun ser i sin trolldomsgryte (Dingpot) og finner sitt mål, Tooty. Hun setter seg på sopelimen og flyr ned for å fange henne. Etter en slåsskamp mellom henne og Tooty får hun til slutt fanget henne. Inne har akkurat Banjo og Kazooie våknet og de løper ut for å undersøke. Der får de vite av muldvarpen Bottles (Glugge) hva som har skjedd og setter i vei etter henne.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Banjo-Kazooie adopterte mange av elementene som gjorde Super Mario 64 til en stor suksess. Spilleren må utforske store 3-dimensjonale baner i søken etter puslespillbiter, Jiggys. På hvert brett skal man også forsøke å finne de 5 Jinjoene, små skapninger som kommer i 5 forskjellige farger. Når man har funnet alle blir Banjo belønnet med en Jiggy. Spillet hadde også sine egne ideer slik som trollmannen Mumbo-Jumbo (Hokus Pokus). Hos Mumbo kan Banjo og Kazooie bli forvandlet til en annen skapning, for eksempel en hvalross, en krokodille eller et gresskar. Slik kan de få tak i puslespillbiter som ellers ville vært utilgjengelige. Etterhvert som de to vennene kommer dypere og dypere inn i Gruntildas hule vil de også få mulighet til å lære nye og mer avanserte evner fra Bottles.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]