Banjo-Kazooie (serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Banjo-Kazooie-serien er en serie plattform- og action/-eventyrspill utviklet av Rare/Rareware og publisert av Nintendo. Spillet ble utgitt i 1998 til Nintendo 64.

Banjo-Kazooie er det første spillet i serien. Spillet begynner i det oppdiktede fjellet 'Spiral Mountain' (Spiralfjellet), hvor bjørnen Banjo bor med sin venn Kazooie (En rød måke), og sin søster Tooty. Heksa Gruntilda kidnapper Banjos søster, Tooty, for å stjele skjønnheten hennes via en maskin. Banjo & Kazooie setter ut på et stort eventyr for å redde Tooty fra heksa.

Banjo-Kazooie ble en kritisk og kommersiell suksess, og ble et av de aller best-selgende spill til Nintendo 64.

Rare/rareware eies nå av Microsoft, og i i anledning utgivelsen av Banjo-Kazooie: Nuts & bolts, har de utgitt en ny, digital versjon av spillet, med bedre grafikk og widescreen-format. Det kan nå kjøpes på Xbox Live Arcade for 1200 Microsoft Points.

Banjo-Kazooie: Grunty's Revenge er det andre spillet i serien i samarbeid med THQ, utgitt til Game Boy Advance i Oktober 2003.

Banjo-Tooie er det tredje spillet i serien, utgitt i 2000 (2001 i Europa) til Nintendo 64. Selv om Banjo-Tooie ble utgitt før Banjo-Kazooie: Grunty's Revenge, regnes det som det tredje spillet, siden handlingen i spillet finner sted etter Banjo-Kazooie: Grunty's Revenge.

Banjo-Tooie finnes nå i digital versjon og kan nå kjøpes på Xbox Live Arcade.

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts er det fjerde spillet i serien, publisert for Xbox 360 i November 2008 (Europa).

Banjo-Pilot er en Spin-Off i serien, et racingspill hvor Banjo og hans venner og fiender konkurrerer mor hverandre. Spillet er i likhet med Banjo-Kazooie: Grunty's Revenge laget i samarbeid med THQ ble utgitt til Game Boy Advance i 2005.