Astral Chain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Astral Chain
UtviklerPlatinum Games
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørTakahisa Taura
Kaori Ando
Makoto Okazaki
PlattformNintendo Switch
Utgivelse30. august 2019 (globalt)
SjangerActionspill, action-eventyrspill, hack and slash, sci-fi-spill, character-action video game
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseTeen (ESRB)
Nettstedwww.platinumgames.com/games/astral-chain

Astral Chain er et actionspill utviklet av PlatinumGames og publisert av Nintendo til Nintendo Switch. Det er regissert av Takahisa Taura, hoveddesigneren for Nier: Automata, og utviklet under tilsyn av Hideki Kamiya, skaperen av Devil May Cry og Bayonetta, og mangategneren Masakazu Katsura. Det ble utgitt internasjonalt 30. august 2019.

Spillet har fått generelt positiv mottakelse og har en snittscore på 87/100 på Metacritic.[1] Det har solgt over én million kopier per desember 2019.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Astral Chain er et eventyrspill hvor spilleren skal påta seg rollen som en detektiv fra politiets arbeidsgruppe kalt «Neuron» som skal løse saker og undersøke hendelser som finner sted i «The Ark».

Gjennom å utforske «The Ark» og stille spørsmål, eller undersøke bevis som kan gi ledetråder, er en del av etterforskningen. I løpet av spillet kan spilleren også få tilgang til «Astral Plane» et inter-dimensjonalt område hvor de må krysse farlig terreng, fikse logiske gåter og kjempe mot forskjellige fiender. Neuron-medlemmer kan bruke «Legion» som kommer i forskjellige former, og har ulike evner som brukes til å løse puslespill eller bekjempe fiender. Spilleren begynner spillet med sverd-legionen, og fanger de andre fire «legioner» i løpet av spillet. Legioner kan byttes når som helst i løpet av kampene.

Spillet har fire innstillinger for vanskelighetsgrad, og kan bytte mellom forskjellig vanskelighetsgrad etter hvert enkelt kapittel. Tidligere fullførte kapitler kan også åpnes, og spilles på nytt hvis spilleren ønsker det. Spilleren kan også gå tilbake til tidligere områder for å vedlikeholde og tilpasse «legionene» sine, tilpasse karakteren, eller samhandle med andre Neuron-medlemmer i løpet av spillet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Astral Chain reviews». Metacritic. Besøkt 4. februar 2020. 
  2. ^ «Earnings Release for the Nine-Month Period Ended December 2019» (PDF). Nintendo. 30. januar 2020. Besøkt 4. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]