Arven (trilogi)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tetralogien Arven (orig. Inheritance) er en fantasy-tetralogi om den 15-årige gutten Eragon og hans drage Safira, skrevet av amerikaneren Christopher Paolini. Historien er satt til det fiktive landet Alagesia, som ligner på vikingtidens Skandinavia, men er basert på områdene Christopher Paolini vokste opp rundt. En stor del av figurene er bygd opp på familie og venner. Den mystiske Angela er blant disse figurene, hun er bygget opp på grunnlag av Christopher Paolinis søster. Begge de første bøkene, Eragon og Den eldste, har toppet The New York Times' bestselgerliste.

Den unge forfatteren Christopher Paolini begynte på Eragon da han var 15 år. Boken var opprinnelig selvpublisert i 2002, og ble markedsført på turnéer gjort av Paolini og familien hans. Etter anbefaling fra Carl Hiaasen tok Knopf over publiseringen Eragon og resten av trilogien, og en ny versjon av boken ble utgitt i 2003.

Bøker[rediger | rediger kilde]

Eragon[rediger | rediger kilde]

Eragon er den første boka i trilogien. Den første versjonen av boka ble selvutgitt i 2002 før Knopf tok over publiseringen og trykkingen av boka i 2003. Det finnes også en film av Eragon.

Den eldste[rediger | rediger kilde]

Den eldste ble utgitt i Norge i 2005. Boka er blitt oversatt til norsk.

Brisingr[rediger | rediger kilde]

Både på engelsk og norsk heter boken Brisingr som er ordet for ild på det urgamle språket. Boken kom på engelsk 20. september 2008, og på norsk 14. mai 2009.

Arven[rediger | rediger kilde]

Selv om det var meningen at det bare skulle bli tre bøker, forteller Christopher Paolini at han valgte å skrive en fjerde bok istedenfor å skrive et svært langt tredje bind. Inheritance kom ut på engelsk 8. november 2011, og på norsk den 9. april 2012.