Brisingr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Brisingr er tredje roman i «Arven»–serien av Christopher Paolini. Romanen, som er skrevet for tenåringer og ungdom, ble gitt ut på engelsk 20. september 2008 og kom på norsk 14. mai 2009. Sjangeren er fantastisk litteratur, det vil si en fiktiv verden bestående av magi og drager.

Boken handler om den 16 år gamle gutten Eragon og dragen Safira. De har gjennom to tidligere romaner kjempet mot den onde kongen Galbatorix som hersker over hele Alagesia. Sammen med motstandsgruppen Varden, dvergene, alvene, og urgalene (store sterke vesener med horn som har slått seg sammen med Varden) kjemper de mot Galbatorix. Boken er en fortsettelse av Den eldste, som igjen er en fortsettelse av Eragon.

Innholdet[rediger | rediger kilde]

Eragon har lovet fetteren sin Roran at han skal hjelpe han å befri hans forlovede Katrina fra ra'zacene som har tatt Katrina og faren Slogum til fange i Helgrind. De greier å befri Katrina og Slogum, men Eragon holder det hemmelig at Slogum fortsatt er i live. Eragon sender Katrina og Roran til Varden på Safira, mens han selv tar seg av Slogum.

Da Eragon kom seg til Varden igjen angrep Murtagh og dragen Thorn. Forrige gang de kjempet vant Murtagh, men denne gangen har Eragon og Safira nok krefter til å drive dem på flukt.

Etter slaget dro Eragon til Farthen Dûr for å være med på å stemme fram en ny dvergkonge som vil være vennlig mot Varden. Eragon drar til Ellesméra for å lære mer om Galbatorix før han returnerer til Varden som nettopp hadde startet et angrep på byen Feinster.