Archway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Archway
Archway
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Islington
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London

Archway er et sted i Islington i London. Det ble tidligere kalt Upper Holloway, og er det nordligste av de tre delene av Holloway. Området er et av de minst utviklede og mest nedslitte i bydelen.

Området fikk sitt nåværende navn etter at en bro som dominerer landskapet ble konstruert der. Det skulle egentlig vært en tunnel under stedet, men på grunn av flere kollapser gav man opp dette. Broen fører Hornsey Lane mellom Highgate og Crouch End. Den opprinnelige broen ble tegnet av John Nash og bygget i 1813; i 1893 ble den nåværende broen reist, og i 1900 ble den gamle revet.

På gaten Highgate Hill gikk den første kabeltrukne banen i Europa mellom 1884 og 1909. I 1907 åpnet Highgate undergrunnsstasjon, som nå heter Archway undergrunnsstasjon (det finnes en ny Highgate undergrunnsstasjon, omkring to km unna). Den skulle egentlig betjene trikker.

Archway Tower og undergrunnsstasjonen

Whittington Hospital, som har navn etter Richard Whittington, ligger i Archway. Den mest synlige bygningen er det omkring 60 meter høye kontorbygget Archway Tower, som ikke er spesielt populært blant lokalbefolkningen.