Another World (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Another World
UtviklerDelphine Software International
Éric Chahi
UtgiverU.S. Gold
Focus Entertainment
Distributør
SkaperÉric Chahi
DesignerÉric Chahi
ProgrammererÉric Chahi
Plattform
Utgivelse1991
SjangerAction-eventyrspill, cinematic platformer, sci-fi-spill
ModusEnspiller[2]
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.anotherworld.fr/index.htm

Another World er et videospill skapt og utviklet av franskmannen Éric Chahi i 1991. Spillet solgte rundt en million eksemplarer på 1990-tallet[3] og fikk mange lovord fra ulike bransjeorganisasjoner, både i sin samtid og i ettertid.[4][5][6] Det ble utgitt av Delphine Software International.

Spillet ble opprinnelig utviklet for Amiga, Atari ST, Apple IIGS og DOS-plattformene, men hadde også stor utbredelser på Super Nintendo (fra 1992).

Spillet ble i 1994 etterfulgt av Heart of the Alien. Det må også nevnes at det populære franske spillet Flashback har hentet mye av sin inspirasjon fra Another World og mange regner det som en uoffisiell oppfølger (begge er forøvrig utgitt av Delphine Software International).

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen i spillet heter Lester Knight Chaykin, en ung genial fysiker. I begynnelsen av spillet ankommer Lester sitt høyteknologiske underjordiske laboratorium i sin Ferrari 288 GTO, og begynner med et eksperiment ved hjelp av en partikkelakselerator, og forsøker å rekonstruere det som skjedde når universet ble født. Umiddelbart før partiklene når den tiltenkte destinasjonen, slår et lyn ned i laboratoriet og forstyrrer hele forsøket. Dette forårsaker en uforutsett partikkelfusjon, og en eksplosjon. Lynet åpner et hull i tid og rom, og teleporterer Lester til en karrig, fremmed planet.

Etter å ha unngått en rekke farlige urfolk, blir Lester oppdaget og fanget av en gruppe humanoide romvesen, og ført til en underjordisk fangeleir. Lester stikker av sammen med en ukjent fange kjent som "Buddy" og de to må unngå sine fangevoktere, samtidig som de reiser gjennom en rekke farlige omgivelser. Karakterene må også slåss mot fremmede soldater og andre skapninger, samtidig som de løser forskjellige gåter for å overleve og komme seg unna.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam, Steam-ID 233550, besøkt 21. juni 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 233550, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ Tom Bramwell. «Another World's Eric Chahi drops new game hints». Eurogamer. 
  4. ^ «Electronic Gaming Monthly's Buyer's Guide». 1993. 
  5. ^ The Best Monsters in Gaming: The Beast, GameSpot, Oct 4, 1999
  6. ^ Kristan Reed. «Another World: 15th Anniversary Edition». Eurogamer. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]