Anne Lise Ryel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anne Lise Ryel
Født7. juni 1958 (61 år)
Tromsø
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Jurist, politiker, generalsekretær
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Norge

Anne Lise Ryel (født 7. juni 1958 i Tromsø) er generalsekretær i Kreftforeningen. Hun ble ansatt i stillingen i 2002.

Av utdanning er Ryel cand. jur. fra Universitetet i Oslo i 1987. I perioden 1984–85 var hun vitenskapelig assistent ved juridisk fakultet, deretter førstekonsulent ved Det kriminalitetsforebyggende råd i perioden 1986–87. Deretter var hun advokatfullmektig frem til hun i 1992 ble konsernadvokat i Statnett SF. Hun fikk advokatbevilling i 1990.[1]

I 1994 ble Ryel i statsråd utnevnt som likestillingsombud, en jobb hun hadde frem til 2000 da hun ble statssekretær i Justisdepartementet. Før Ryel ble generalsekretær i Kreftforeningen i 2002, jobbet hun ett år som divisjonsdirektør i Sosial- og Helsedirektoratet, nå kalt Helsedirektoratet.

Styreverv[rediger | rediger kilde]

Ryel har hatt og har også en rekke helserelaterte styreverv, blant annet i Nasjonalt råd for tobakksforebygging, Nordic Cancer Union og Center for Advanced Study ved Vitenskapsakademiet. Videre har hun vært medlem av råd for Senter for pasientmedvirkning og sykepleieforskning på Rikshospitalet og WHO Cancer Technical Group. Hun har også vært medlem av hovedstyret og sentralstyret i HSH, nestleder i Oslo Arbeiderparti og medlem av Oslo Arbeiderpartis representantskap. I tillegg har hun vært medlem av styret for Universitetet i Bergen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Anne Lise Ryel (oktober 2013). «Curriculum vitae, Anne Lise Ryel» (PDF). Kreftforeningen. Arkivert fra originalen (pdf) 23. januar 2017. Besøkt 23. januar 2017.