Kristin Mile

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kristin Mile
Født11. april 1956 (63 år)
Beskjeftigelse Embetsmann, jurist
Nasjonalitet Norge

Kristin Mile (født 11. april 1956) er en norsk jurist. Hun var i perioden 2006 til 2018 generalsekretær i Human-Etisk Forbund[1].

Mile har siden hun var ferdig utdannet cand. jur. i 1983 arbeidet som jurist i Direktoratet for arbeidstilsynet (spesielt med EU, EØS og intensjonalt arbeid) og i Utlendingsdirektoratet. Deretter arbeidet hun hos Likestillingsombudet, som underdirektør/stedfortreder fra oktober 1995, og som fungerende likestillingsombud fra 31. mars 2000. Mile ble utnevnt som likestillingsombud i juni 2000 og satt i åremålperioden ut 2005, da ombudet ble omorganisert til likestillings- og diskrimineringsombudet og nytt ombud tiltrådte 1. januar 2006.

Hun har bl.a. representert Likestillingsombudet på diverse internasjonale møter og konferanser. Mile var dessuten norsk representant i EUs rådgivende organ for likestilte muligheter for kvinner og menn («Advisory Committee on Equal Opportunities for Women and Men») da hun var likestillingsombud.

Mile er også styremedlem i stiftelsen Kvinner viser vei, og ble av Regjeringen ved Kunnskapsdepartementet 2. mai 2006 utnevnt til medlem av utvalget som skal vurdere de kristne formålsparagrafene i skolen og barnehagen (det såkalte Bostad-utvalget).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret - «Orgnr: 943762236». BRREG.no. Besøkt 20. november 2015. 


Forgjenger:
 Anne Lise Ryel 
Likestillingsombud
Etterfølger:
 Beate Gangås 
Forgjenger:
 Lars Gule 
Generalsekretærer i Human-Etisk Forbund
Etterfølger:
 Trond Enger 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)