Ann Possible

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ann Possible
Første opptreden«Crush»
Informasjon
KallenavnFru P, fru Dr. P
KjønnKvinne
Alder40-årene
FamilieMann: James
Barn: Kim, Jim og Tim
StemmeJean Smart
Skapt avMark McCorkle
Bob Schooley

Ann Possible er mor til tittelrolleinnehaveren i Disney Channel-serien Kim Possible.

Hun debuterte i sesong en og har gjort regelmessige opptredener gjennom hele serien. Pussig nok har fornavnet hennes aldri blitt avslørt, og hun har derfor blitt kalt for fru Possible, fru Dr.P/Possible eller variasjoner av mamma.

I originalutgaven spilles fru Possible av Jean Smart. Den norske versjonen bærer preg av at fru Possible er en relativt liten rolle, og hun spilles av tre forskjellige skuespillere: Marte Stolp, Marianne Mørk Larsen og Katrine Blomstrand.

Historie[rediger | rediger kilde]

Fru Possible er hjernekirurg av yrke, mor til Kim, Jim og Tim og gift med James Possible, men stort mer vet man ikke om henne.

Selv om fru Possible har vært med fra de aller første episodene, har hennes bakgrunn, familie og personlig historie aldri blitt tatt opp i serien, og hun har aldri vært et objekt for flashbacks eller liknende, så bakgrunnen hennes forblir et mysterium. Det eneste man vet om henne fra tiden før serien er at hun var høygravid med Jim og Tim da Kim begynte på førskolen, og at hun ikke var overbegeistret over tanken på at det kunne være tvillinger.

Da hun ble introdusert i sesong en ble fru Possible framstilt som en stereotypisk tenåringsdrama-/komediemor. En intelligent husmor med stor oppofrelse for familien, hvis yrke kun ble nevnt i forbifarten. Etterhvert som serien skred fram ble hun gradvis sterkere involvert i handlingen, selv om hun hele tida hadde en langt mindre rolle enn sin mann. Han var oftere på skjermen, hadde flere replikker og ble oftere involvert i oppdrag i større eller mindre grad.

Fru Possible tilbrakte mesteparten av sesong en som en sporadisk rollefigur med få replikker, i hovedsak i forbindelse med måltider der hun var organisator eller fredsmekler, eller tilfeller der Kim har behøvd råd. En av hennes mest markante opptredener i sesong en var i episoden «Downhill» (hennes nest største opptreden, «Mother's Day» er den episoden der hun har mest sendetid og flest replikker), der hun var anstand på skoleutflukten i skibakken. Uten å vite det, utsetter hun Kim for flere flaue situasjoner ved å avsløre hemmeligheter fra barndommen hennes, og blir ille til mote når hun oppdager at Kim ikke setter pris på hennes nærvær. Derimot gjør hun det godt igjen ved å sørge for at Bonnie (som i utgangspunktet inviterte Possible-paret med for å plage Kim) lider samme skjebne.

I løpet av sesong to ble rollen til fru Possible noe utvidet, og hun dukket opp i flere ulike situasjoner, inklusive to tilfeller der hun var med Kim på oppdrag, og et tilfelle der et oppdrag kom til henne. Det tilfellet som er mest verdt å merke seg er «Mother's Day», der fru Possible hadde hovedrollen sammen med Kim, og bisto på oppdrag i Rons fravær. Deltakelsen i denne episoden er spesiell, ikke bare fordi hun tok Rons plass som assistent, men også som komisk motstykke. I dette tilfellet ble riktignok generasjonkløften mellom Kim og moren (misforståelser og ulikt perspektiv som da vil dukke opp) brukt som bakgrunn for komikken, i stedet for Rons slapstickhumor. På oppdrag bruker fru Possible samme antrekk som datteren, men toppen hennes dekker midjen, i motsetning til Kim.

Fru Possible spilte en liten rolle i sesong tre, og gikk mer eller mindre tilbake til sin opprinnelige posisjon som husmor og mamma, der mesteparten av hennes tid på skjermen gikk med til å gi Kim ulike råd, som primært dreier seg om tenåringsproblemer og gutter (spesifikt Ron). Når saken ble bragt på bane tok hun tanken på Kim og Ron som et par mye bedre enn sin mann, som lovte Ron en enveistur til «Det ytre rom» hvis han såret Kim.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Fru Possible er den stødigste i Possible-familien. Hun er vennlig og forblir munter, selv når Kim har en emosjonell krise eller tvillingene sprenger ting i lufta rundt henne. Hun opptrer ofte som stabilisatoren i hjemmet, og tilbyr ofte konfliktløsning eller råd om personlige problemer. Hun er også en tålmodig kvinne, som er i stand til å takle tvillingenes vanvittige påfunn, så vel som de merkelige vanene til sin mann.

På tross av generasjonskløften er fru Possible emosjonelt på linje med datteren (for det meste), og fungerer som Kims forankringspunkt i hennes stadige utbrudd av tenåringsangst, der hun hjelper Kim med å sette følelsene i perspektiv og minner henne på at ting ikke er så ille som de kan virke.

Når hun skal diskutere med datteren kan fru Possible med vilje være vanskelig å forstå. Målbevisst overser eller misforstår hun problemer relatert til personlig perspektiv så hun enten kan pakke logikk inn i framgangsmåten eller ordlegge seg slik at Kim selv må sette inn logikken. Dette er spesielt tydelig når problemet dreier seg om image eller utseende, eller hvordan andre ser på Ron.

I situasjoner der fru Possible ikke har vært på nett med datteren, har hun en tendens til å være en «stereotypisk ydmykende forelder», og behandler Kim som om hun var mye yngre, og avslører flaue hemmeligheter for alle og enhver.

Selv om fru Possible for det meste av tida er omgitt av en aura av rolig beherskelse, har hun vist tegn på frustrasjon eller uro når hun skal takle Jim og Tims utagerende oppførsel. Noe som viser at selv om hun er glad i dem, driver de henne til vanvidd. Derfor har hun, ved ytterst få tilfeller, forsøkt å bestikke eller gi Kim dårlig samvittighet slik at hun vil hjelpe til, som å kjøre dem til eller fra et sted. Favorittmetodene hennes inkluderer «Dådyrblikket/Valpeblikket» og den obligatoriske pengebestikkelsen. Hun har også vist tegn på sårethet når Kim heller ville være med venner enn med henne, eller når generasjonkløften lager problemer. Likevel sier hun sjelden noe.

Navn[rediger | rediger kilde]

25. mars 2007, kort etter lanseringen av sesong fire i USA, møtte produsent/skaper Mark McCorkle fans i et lunsjmøte der han bekreftet av fru Possible ikke ville bli tildelt noe fornavn. Ifølge McCorkle hadde staben sluppet opp for kreative navneforslag (ordspill på «Impossible»). Medskaper Bob Schooley erklærte at navnet Ann, som fansen hadde kommet fram til (etter Kims mellomnavn) «hørtes fornuftig ut» for ham.