Øvrige allierte i Kim Possible

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Følgende artikkel er en liste over mindre framstående allierte i det fiktive Disney Channeluniverset i Kim Possible. Disse figurene er erklært som allierte med Kim Possible.

Britina[rediger | rediger kilde]

Britina er tenåringspopstjerne. Hun har også en produktserie med bl.a. egne blader og dukker. Som de fleste popdivaer er hun god butikk for tabloidene og har datet Nicky Nick fra Oh Boyz, men de har senere slått opp. Kim hjalp Britina da det ble brann under showet hennes i Chicago, så i likhet med mange andre Kim har hjulpet gir Britina henne skyss til andre oppdrag.

I Trading Faces måtte Kim igjen komme henne til unnsetning når hun ble arrestert og beskyldt for tyverier. Det viste seg at den virkelige skurken var Camille Leon, som hadde tatt Britinas plass ved hjelp av formskifteevnene sine.

Som navnet indikerer er hun basert på virkelige popstjerner som Britney Spears og Christina Aguilera. Hun har også visse fellestrekk med Jessica Simpson. Forholdet og bruddet med Nicky Nick minner om situasjonen mellom Britney og Justin Timberlake og mellom Jessica og Nick Lachey.

Originalstemmen gis av Tara Strong

Direktør Capo[rediger | rediger kilde]

Direktør Capo er sjef for en verdensomspennende spionasjeorganisasjon kjent som Global Sikkerhet (GS). Hun skal oppdage enhver trussel mot verden som havner utenfor ansvarsområdet til vanlige håndhevere av loven. Men en organisasjon med verdens beste vitenskapsfolk, våpen og utstyr må få hjelp fra tid til annen. Direktøren er ikke for stolt til å hente forsterkninger hvis det får jobben gjort, og det er her Kim Possible kommer inn. Siden det er snakk om en topphemmelig organisasjon, må selv det å be om hjelp utføres på mest mulig delikat måte, enten det er snakk om å suge Kim ned i et hemmelig hull og gjennom en serie rørledninger eller å iscenesette ett lovbrudd for å lede Kim til hovedkvarteret. Hun hentet Kim til GS for første gang til et oppdrag som førte til at hun traff Duff Killigan for første gang. Siden hentet hun Kim for å vurdere fenomenet som forskerne på GS kalte «Ron-faktoren» (alt det som gjør Ron til Ron, noe som visstnok skulle være hemmeligheten bak Kims suksess, og direktøren ville se om de kunne fange opp dette). Hun har for det meste holdt seg i bakgrunnen, selv om Kim har vært i kontakt med GS i andre sammenhenger, vanligvis som transport eller forsterkninger.

Som sjefen for en global organisasjon er direktøren lite direkte involvert i GS-sakene, men i sjeldne tilfeller har hun blitt nødt til å bli skitten på hendene (som da hun måtte samarbeide med Kim for å pågripe tvillingbroren sin, Gemini), og har dermed bevist at hun klarer å slåss også. Hun er fast bestemt på å stoppe Gemini og hans onde organisasjon. Denne kampen ligner mer på en feide i barnehagen enn to taktiske genier som utkjemper et stort slag, siden det hele skriver seg fra søskenrivalisering som har tatt overhånd. Satte man begge sammen i et rom, vill trolig Ron mene at han selv er mer voksen enn dem begge. Hun er lett gjenkjennelig på grunn av lappen over det ene øyet, noe som er likt med en figur fra Marvel Comics, Nick Fury. Gemini bruker også øyelapp, og navnet hans er en annen referanse til Nick Fury, hvis bror ble til skurken Scorpio. Det er uansett usikkert om tvillingene bruker lappen på grunn av en virkelig øyeskade eller om de prøver å sette et moteuttrykk.

Stemmen gis av Felicity Huffmann

Felix Renton[rediger | rediger kilde]

Felix er mer Rons venn enn Kims og er en omgjengelig type som liker videospill og basketball. At han er lam hindrer han ikke fra å nyte livet, særlig siden mora hans, som er cybertronikkekspert ved romsenteret, har gjort en del utbedringer på rullestolen hans. Felix spøker ofte med sin egen situasjon, noe som ofte gjør Kim svært utilpass. Kim ble på en måte mer lammet enn Felix, siden hun hele tida prøvde å finne den mest «passende» måten å oppføre seg på rundt ham. Til å begynne med mislyktes alle disse forsøkene, men etterhvert (inspirert av Rons mer avbalanserte holdning) slappet hun mer av.

Mens Ron spilte basketball med Felix, så han ut til å innse at konsentrasjonsmangel var det som hindret ham i å utmerke seg i noe. Kim sa til Ron han ikke kan vinne (Ron var to mål under), men Ron svarte at alt han trengte var mer fokus.

Felix er en god venn, og har støttet Ron i de to episodene han har vært med i (Motor Ed og Steel Wheals). Han hjalp til på oppdrag i disse oppdragene og var avgjørende for at det lyktes å stoppe skurkene, rullestolen var da svært nyttig. Siden begge oppdragene involverte Motor Ed (som hevder at han kunne slått Kim første gangen hvis ikke Felix hadde blandet seg inn), kan det hevdes at Felix og Motor Ed er blitt personlige fiender.

Felix er en fanfavoritt, selv om han er en underordnet figur.

På engelsk spilles Felix av Jason Marsden.

Derek[rediger | rediger kilde]

Derek også kent som "harry klein" er en tysk politibetjent fra München. han ble først (og eneste gang) intorusert i episoden der kim og ron var i tyskland. han var med på å aresstere draken som hadde utført mange uloveligheter i München, derav å stjele europas største sirikon.


M.C. Honey[rediger | rediger kilde]

Rapper løselig basert på Queen Latifah, Missy Elliot og andre kvinnelige rappere. Hun ga Kim skyss i yachten sin fordi Kim skaffet tilbake demotapen som ble stjålet. Hun dukket opp på nytt i Rappin' Drakken og Trading Faces, der den nye skurken Camille Leon fikk henne beskyldt for et tyveri.

Hun spilles av Sherri Shepherd

Nakasumi og Miss Kyoko[rediger | rediger kilde]

Nakasumi er verdens ledende leketøyutvikler. Han ble ranet av Drakken og Shego i Crush. Heldigvis greide Kim å skaffe tilbake det som ble stjålet, og til gjengjeld fikk Kim skyss i A Very Possible Christmas. Nakasumi dukket opp igjen i Så Dramatisk, og var da en viktig del av plottet i filmen.

Til å begynne med virket det som at Nakasumi ikke kunne snakke, men forstod engelsk. For å unngå å bruke japansk lot serieskaperne Nakasumi hviske til Miss Kyoko slik at hun kunne oversette. I Så Dramatisk viser det seg at han kan engelsk og bare liker å hviske til Miss Kyoko.

En av Nakasumis figurer, Z-Boy, har dukket opp flere ganger som leker og plakater.

Nakasumi og Miss Kyoko har vært med i en episode i hver av de tre første sesongene.

I originalutgaven spilles Nakasumi av Clyde Kusatsu, på norsk av Geir Morstad. Miss Kyoko spilles av Lauren Tom.

Mester Sensei[rediger | rediger kilde]

Rektor på Yamanouchi. Sensei var den som opprinnelig sørget for at Ron ble sendt til Japan, fordi han skulle beskytte Lotussverdet fra Monkey Fist. Sensei ble siden kidnappet av DNAmy, som ledd i en plan for å legge skylda på Monkey Fist, slik at Ron og Yori skulle finne ham for henne (slik at han skulle bli DNAmys kjæreste). Som Yori har Sensei stor tro på Rons evner, og ser på ham som en stor kriger, selv om ikke Ron alltid er like enig.

Som en klassisk «vis gammel mester» har Sensei et vidt spekter av evner, et resultat av årevis med trening og erfaring. På tross av alder og lave vekst er han ganske dyktig i kampsport. Han beviste dette i Gorilla Fist der han faktisk var i stand til å stå i mot den rå styrken til DNAmys gorillakrigere. Han later også til å inneha spirituelle krefter, som astralprojeksjon (som han brukte da han prøvde å advare Ron mot å finne ham) og levitasjon. På tross av dette foretrekker Sensei å holde seg selv utenfor konfliktene så lenge han kan, trolig fordi han mener at det er best at de yngre tar seg av det. Derfor gjør han sitt beste for å videreføre kunnskapen til elevene på skolen.

Hvis Mester Sensei oversettes til engelsk betyr det «lærer». Han ville altså være «Mester Lærer». Sensei kan også oversettes til «mester», noe som gjør tittelen noe voldsom.

I originalutgaven spilles Mester Sensei av George Takei

Pai Mei[rediger | rediger kilde]

Pai Mei var en legendarisk mester i Bak Mei og ørneklo stiler av kung fu. Han var lærer for Draken, Shego og Kim Possible og var ansvarlig for fjerning av Shegos høyre øye. Han var den som lærte Beatrix den fatale bevegelsen kjent som Five-Point Palm Exploding Hjerte Teknikk og tre tommers punch. Pai Mei ble forgiftet av Shego, som hevn for å rive ut øyet hennes.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Flere år før massakren, fortalte Draken Kim legenden han en gang hørt om Pai Mei og hans Five-Point Palm Exploding Hjerte Technique.

Tilbake i 1003 ("one-dobbel aught-tre") i Kina, som Pai Mei var på reise nedover en vei, krysset en Shaolin munk stier med ham. Pai Mei ga en liten nikk til munken, som ikke returnere den. Selv om motivene til munken fortsatt ukjent, om det var en fornærmelse eller en misforståelse, Pai Mei sporet ham opp ved Shaolin Temple. Han krevde at hodet Abbot drepe seg selv som et middel for gjengjeldelse, men abbeden nektet. Følgelig Pai Mei hendig massakrert alle 60 av munkene som bodde i tempelet.

Pai Mei ble kontaktet av Draken, som spurte om han ville lære Kim hemmeligheter kung fu. Fremskyndet av en uenighet med ukjent gjenstand, Draken og Pai Mei hadde en kort kamp, ​​etter som Pai Mei akseptert Kim som sin nye elev.

Pai Mei og Kim

Pai Mei forteller Kim hva hun er her for å gjøre.

Etter Kim kommet inn i hans hage og treningsområde, Pai Mei fordømte henne Mandarin som «elendig», i tillegg til lambasting henne for å være en kvinne. Etter å ha spurt hvilke ferdigheter hun besatt, Pai Mei beordret henne til å demonstrere dem. Han beordret henne til å gå til rack av Jians og trekke ett, utfordrende at hvis hun kunne lande et eneste slag mot ham, ville han bøye seg for henne og kaller henne mester.

Pai Mei Sverd

Pai Mei balansere på toppen av Kims Jian under deres kamp.

Kim engasjert ham, men Pai Mei hell slapp unna alle sine angrep uten vanskeligheter. I løpet av kampen, Pai Mei avvæpnet Kim og fortalte henne at hun hadde vist ingenting til ham så langt.

Pai-mei mot Kim

Kim forsøker å streike Pai Mei bruker Tiger Crane.

Han ba da om å vise ham sin Tiger Crane-stil kampsport. Som kampen gjenopptatt, var Kim fortsatt ikke å treffe Pai Mei, som er blokkert, og slapp unna alle sine angrep. Etter at hun ble slått i bakken, Kim prøvde å bruke en stein til å slå ham. Klar over hva hun gjorde, Pai Mei grep armen hennes og vred den bak på ryggen.

Kapitell PaiMei

Pai Mei forteller Kim hun er ikke hans overordnede.

I smerte, innrømmet Kim at Pai Mei var overlegen og erkjent sin underdanighet. Fornøyd, fortalte Pai Mei henne at hennes trening ville begynne neste dag.

Pai Mei undervisning Kim Punch

Pai Mei undervisning Kim Three Inch punch.

Pai Mei startet Kims trening; enten det var å bære vannbøtter opp en steinete trapp, ved hjelp av tre inch punch til å bryte en trekloss eller utfører Bak Mei flytter.

Pai Mei Rice

Pai Mei og Kim har middag.

Pai Mei også undervist Kim oppførsel; som ble vist, under middagen, Kims fant det svært vanskelig å spise hvit ris med spisepinner (som hånden hennes ble alvorlig skadet fra å treffe tre), så hun forsøkte å spise med hendene. Irritert, Pai Mei kastet bollen til gulvet, kommenterer at hvis hun ønsket å bli behandlet som et menneske, burde hun å spise som en.

Mens Pai Mei var kjent for å være den eneste til å mestre Fem-Point Palm Exploding Hjerte Teknikk og ifølge Draken, ikke hadde lært farten til noen av sine studenter, eldre herre til slutt lærte Kim hans hellige hemmelighet, som hun ville senere bruke til å drepe Draken.

Team Go[rediger | rediger kilde]

En familie av superhelter som beskytter Go City. De var med i Go Team Go. Søsknene fikk kreftene da en regnbuefarget meteor krasjet i trehytta deres.

Hovedkvarteret deres er Go-Tårnet, en bygning som ligner mye på den som Teen Titans bor i. Teamets opprinnelse har også likheter med Teen Titans, der en gjeng tenåringssuperhelter får krefter fra et døende romvesen som krasjlander i bakgården deres.

Team Gos erkefiende er Aviarius, en mann som er besatt av fugler og holder til i en fjellkjede i nærheten av byen.

Lederen er Hego, med den «blå gløden» og superstyrke. Han er den eneste på laget som har normal hudfarge, men når han ikke er forkledd som sitt alter ego (Bueno Nacho sjef med svart hår og Clark Kent-aktige briller) er håret hans mørkeblått. Personligheten hans er en slags parodi på Supermanns, og han er den mest «superheltaktige», men også barnslig sjefete med en tendens til å ville ta styringen. Han har en tendens til å lage grusomme ordspill og vitser (kaller teamets arbeid for «Go-operation» og sier «denne fuglen skal inn i buret igjen» hver gang han fanger Aviarius, f.eks.) og vikrer ute av stand til å skjønne at de holder på å tape. Han trodde dypt og inderlig at, på tross av handlingene sine, Shego innerst inne er snill, etterfulgt av at hun beviste hvor feil han tok ved å svike ham og bombardere ham med sine ildkuler. Det er faktisk Hegos holdning som gjør at han er den broren Shego liker minst. Ron sa faktisk, etter omtrent fem minutter sammen med Hego at: «jeg begynner å skjønne hvorfor Shego stakk».

Mego har lilla drakt, hår, hud og glød som gir ham evnen til å krympe når han vil. Dette er tydeligvis basert på Shrinking Violet i Legion of Super Heroes. Han kan også vokse når han vil. Han har et stort og veldig sårbart ego, og er svært beskyttende overfor sine tilsynelatende unyttige krefter. Etter at teamet gjenforenes ytrer han ønske om å bli leder. På grunn av sin selvsentrerte natur har han en holdning som ligner på Shego. Shego blir likevel lei av at han ikke er i stand til å se forbi sin egen nesetipp.

Teamets siste medlemmer er Wego, tvillinger og de yngste i gjengen. Fordi de er koordinerte i alt de gjør (og fullfører hverandres setninger), kan de ses på som en mer voksen utgave av Kims brødre, Jim og Tim. De har rød kraft, og evnen til å kopiere seg selv.

Shego er ikke lenger medlem av teamet og er nå Doktor Drakkens assistent/livvakt. Hun bekjempet en gang kriminalitet sammen med brødrene sine, men sluttet og ble kriminell, delvis fordi hun var lei av dem, men også fordi hun ble fascinert av kriminalitet. Ifølge Hego «Jo mer ondskap vi kjempet mot, jo mer likte Shego den». Som nevnt ovenfor trodde ikke Hego at hun fullstendig hadde gått over til den mørke siden, men valget hennes om å beholde kreftene til alle søsknene overbeviste han antakelig. Kim greide imidlertid å ta fra henne septeret som inneholdt kreftene og knuste det, slik at alle fikk sine respektive krefter tilbake. Etterpå bemerker hun at det var mistenkelig lett å rappe septeret fra Shego, og antyder at Shego muligens bryr seg mer om familien enn hun vil innrømme. Når Drakken bemerker det og mener at hun lot Kim slå henne (Shego: Mener du at jeg begynner å bli bløt? Drakken: Som en marshmallow), svarer Shego med å henge ham på utsiden av fartøyet.

Navnene til teammedlemmene henspiller egenskapene deres, Hego (he=han) er Mannen i gjengen, Shego (she=hun) er eneste jente, Mego (me=meg) har en utpreget meg først-holdning og Wego (we=vi) har flertallsnavn fordi de er to.

Trivia: Go er det japanske ordet for fem, det opprinnelige antallet medlemmer. Det kan være en annen årsak til at laget ble splittet, navnet passet ikke lenger med medlemstallet.

Hego spilles av Christopher McDonald

Mego spilles av Jere Burns

Wego 1 og 2 spilles av Fred Savage

Team Impossible[rediger | rediger kilde]

Dash Desmond, Crash Cranstin og Burn Burmin er tre digre og skremmende typer som utgjør Team Impossible. De ble nevnt i I tide og Utide av Mr. McHenry, der en tastefeil skaffet ham Kim Possible i stedet. De krever en god slump penger hos alle de hjelper. Teamet prøvde å stoppe Kim fra å redde verden ved å fjerne all transporten hennes. Som en bonus svidde de av hele computersystemet til Wade uten å vite det. Når Kim og Ron ankom, bestemte Team Impossible seg for å ta seg av dem personlig. Wade greide å overbevise dem om å bli veldedige og slutte seg til Global Sikkerhet (med svært overbevisende argumenter).

Dash (spilles av Gary Dourdan på engelsk, Ove Christian Owe på norsk) er laglederen. Han er overlevelsesekspert og snakker 7 språk og utallige dialekter.

Crash (spilles av Erland Bakker på norsk) er sjåføren. Han er også førstehjelpsekspert.

Burn (spilles av Yngve Marcussen på norsk) er registrert statsrevisor. Han sier selv at han knuser flere ting enn tall. Etter at teamet ble veldedige, hjalp han James Possible med regnskapet.

Will Du[rediger | rediger kilde]

Global Sikkerhets beste agent, ble valgt ut av GS-direktøren til å jobbe sammen med Kim når hun ble hentet for å finne en tidligere våpenekspert som ble kidnappet av Duff Killigan. Dette oppdraget var spesielt vanskelig for Will å svelge, siden han mener at å redde verden er en jobb for «profesjonelle» og ville ikke slippe «amatører» som Kim til på det han anser som sitt område. Kim fikk ikke fred for dette, siden hun brukte mer tid på å krangle med Will enn å slåss med Killigan. Likevel klarte de til slutt å hente ut positive virkninger av samarbeidet og greide å hindre Killigan fra å gjøre hele verden om til sin egen private golfbane.

Som en virkelig profesjonell tar Will jobben sin svært alvorlig. Faktisk så alvorlig at han ikke skjønner at han egentlig ikke er spesielt flink til den. Selv om han er velutdannet og akademisk kompetent (i tillegg til å ha tilgang til det beste GS-utstyret), har Will en tendens til å løpe hodestups inn i enhver situasjon og tror han har alt under kontroll. Vanligvis resulterer dette i at han får problemer og setter seg selv og dem han jobber med i fare. Mens han var på oppdrag med Kim, var det så mye tull med ham at Ron virket som en superagent i forhold. Dessuten reddet Ron både ham og Kim da de sloss. Will er også litt mye «på hugget» og er ikke spesielt god til å tilpasse seg uforutsette hendelser (i motsetning til Kim og Ron, som spesialiserer seg i å tenke utenfor boksen). Han er rask til å sette strøm på alle som kommer for nært vha armbåndsuret.

Navnet hans er et ordspill på frasen «will do» (skal gjøre), som peker på personligheten hans.

Will spilles av B.D. Wong.

München