Bonnie Rockwaller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bonnie Rockwaller
Første opptreden«Crush»
Informasjon
KallenavnB, Bon-Bon
KjønnKvinne
FamilieConnie og Lonnie (eldre søstre), Fru Rockwaller (mor)
StatsborgerskapUSA
SkuespillerKirsten Storms (stemmeskuespiller)
StemmeKirsten Storms
Skapt avMark McCorkle
Bob Schooley
In-universe-informasjon
Kim Possible universe

Bonnie Rockwaller er en fiktiv figur fra Disney Channelserien Kim Possible.

Selv om hun ikke har en hovedrolle, er Bonnie en av de mest aktive sekundærfigurene i serien. Vanligvis er hun involvert i handlinger som skjer rundt episodenes hovedplot, eller er med og legger grunnlag for underplot som omhandler gruppepress og vanskelighetene som Kim opplever når hun skal sjonglere mellom privatliv/skole og oppdrag.

Bonnie spilles av Kirsten Storms på engelsk. På norsk spilles hun av Sarah MacDonald Berge.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Bonnie er på mange måter en typisk cheerleader. Hun er selvsikker, ganske frekk og er klar over sine egne evner til å sabotere hva som helst. På en måte har hun mange av de samme personlighetstrekkene som Kim. Disse to figurene er riktignok særdeles ulike på øvrige områder. Mens Kims drivkraft til å lykkes vanligvis, men ikke alltid, kommer av indre motivasjon, hovedsakelig for å tilfredsstille sine egne høye krav, ønsker Bonnie å bli respektert og oppnå berømmelse hos andre. Hun liker derfor å stjele rampelyset og unngår uselviske handlinger hvis hun kan.

Selv om Bonnie er svært opptatt av image, har hun en sterk personlighet som ofte gjør henne til en kilde for gruppepress mot andre figurer og bestemmer lokale trender. Dette står i sterk kontrast til Kim, som lett bukker under for gruppepress og følger trender, snarere enn å starte dem. En annen viktig forskjell er måten Kim og Bonnie reagerer når de stilles overfor en oppgave de er usikre på. Hvis Bonnie tror at hun ikke er i stand til å takle en utfordring, vil hun prøve å unngå den og heller bli sett på som uinteressert enn en taper. Dette oppnår hun stort sett ved å avfeie utfordringen eller utfordreren som mindreverdige. Dette, kombinert med selvsikkerheten, gir henne en veldig brysk personlighet og en tendens til å trykke andre ned for sin egen tilfredsstillelse. På denne måten framstår Bonnie som ute av stand, eller uvillig, til å lære av egne feil, eller å forandre mening om Kim og Ron, elv etter å ha erkjent at hun gjorde feil.

På tross av sine feil, har Bonnie vist seg å være overraskende samlet og ressursrik til tider, og er blant seriens figurer som mest trolig ikke ville få panikk av alvorlige ting. Hun har ikke blitt framstilt som spesielt modig, men hun er heller ingen feiging. Hennes mest normale reaksjonen på fare, eller truende typer, er å utvise forakt, fremfor frykt.

Som en typisk klisje for High School cheerleader, datet Bonnie fotballstjernen Brick Flagg til han uteksaminerte. Etter at Brick begynte på college dumpet han Bonnie (som han nå kaller den "slemme jenta"), noe som ga Bonnie et kortvarig tap av selvtillit, der hun forsøkte å rappe Ron fra Kim. I løpet av denne episoden endte Bonnie opp med å date Señor Senior Junior.

Rivalisering med Kim Possible[rediger | rediger kilde]

Kanskje viktigst av alt rundt Bonnies personlighet er det faktum at hun stadig spiller annenfiolin bak en vakker, selvsikker, verdenskjent tenåringssuperhelt. Bonnies rivalisering med Kim er en stor bidragsyter til personligheten hennes: sjalusien er tydelig, og ikke uten grunn. Bonnie føler at Kim stadig plager henne med sine seire. I tillegg er Bonnies privatliv ganske mer kaotisk, siden hun deler hjem med to følelsesmessig ufine søstre, og muligens ikke har noen far. Hennes største ønske er å ydmyke Kim slik at hun ikke bare mister kapteinsrollen i cheerleadertroppen, men også ender opp som skolens taper, altså at hun ikke en gang ville være med på laget.

Denne bitre feiden er en av de viktigste, og lengste konfliktene i serien. Begge er konkurranseorienterte, riktignok av ulike årsaker, og livredde for å bli utkonkurrert av den andre. Dette er tydelig, ikke bare når de settes opp mot hverandre, men også når de er på samme side.

Starten på problemet er trolig flere år gammel, til og med før Kim ble kaptein. Det tidligste tegn på konflikt mellom de to var i del to av I Tide og Utide, når det viser seg at Bonnie har gitt Kim en cheerleaderopptaksprøve som skulle være umulig å gjennomføre. På dette tidspunktet framsto rivaliseringen som ensidig, der Kims yngre jeg ikke var klar over det. Innen High School var følelsene blitt gjensidige.

For Bonnies del kan mye av problemet skyldes det faktum at hun mener at Kim "overpresterer med vilje" for sette henne i et dårlig lys, og troen på at Kim med overlegg trekker fram egne prestasjoner. Denne tanken er delvis grunnet Kims egne innrømmelser, deriblant tilfeller der Kim sier at hun heller ville ydmykes enn å se Bonnie vinne. Selv om kim har reagert positivt på Bonnies angrep, er slike tilfeller sjeldne, selv om Kim nyter enhver situasjon der Bonnie tar støyten.

Som hovedperson ender de fleste tilfellene i Kims favør. Likevel har det hendt at de har vært gjensidig destruktive, og endte opp med å tape begge to, på grunn av motvilje til å inngå kompromiss eller oversett andre ting ved å konkurrere med den andre. Bonnie framstilles vanligvis som den onde, og henter fram det verste i Kim, noe som presser konkurranseinstinktet og ønsket om å lykkes til usunne nivåer. Dette inkluderer tilfeller der hun har tydd til hevn, eller at Kim har blitt drevet til å lykkes kun for å hindre Bonnie i å gjøre det. Dette later ikke til å være tilfellet i forholdet mellom Kim og Shego, som heller er drevet av Kims rettferdighetssans.

Son en del av konflikten mellom dem, har Bonnie benyttet flere negative utnavn på Kim, f.eks. ”Reggis” (fra den gangen hun brukte tannregulering) og ”Frøken Perfekt”. Når de står ansikt til ansikt, kaller hun ofte Kim for K. (På samme måte refererer Kim til Bonnie som ”B”.) Ron har Spurt Kim hvorfor hun ikke slåss med Bonnie, siden hun stadig kjemper mot ondskap. Kim svarer at Bonnie ikke er ond nok til å kjempe mot, siden hun bare er High School-ond, og fordi det trolig ville skade rullebladet hennes.

Familie[rediger | rediger kilde]

Søstre[rediger | rediger kilde]

Bonnie nevner eldre søsken første gang i sesong 2, og sier at de har vunnet Middleton High School.talentkonkurransen fire år på rad, et rykte hun må leve opp til. Hennes eldre søstre, Connie og Lonnie. Ble introdusert i sesong 3. Begges personlighet likner Bonnies, og hun er evigvarende offer for trakasseringen og de nedsettende kommentarene deres. De sier til Kim (etter tur) ”Jeg fikk hjernen…Jeg fikk utseendet…og Bonnie fikk resten.” Bonnie blir tydelig såret av dette- eneste gang hun viser andre følelser enn forakt eller skadefryd – men reagerer med sinne på Kims sympati umiddelbart etterpå. Denne situasjonen indikerer at slik ondsinnet ”erting” har pågått i årevis, noe som indikerer at Bonnie kan være offer for psykisk press fra søsknene sine gjennom oppveksten. Kim sier i slutten at episoden at hun forstår Bonnie bedre etter alt de opplevde sammen.

Mor[rediger | rediger kilde]

Bonnies mor dukket opp i sesong 1. Personligheten hennes viste seg da å være svært forskjellig fra døtrene, siden hun ikke hadde deres avvisende holdning og framsto som sosial og vennlig. Fru Rockwaller ble også framstilt som pratsom og noe overbeskyttende overfor dattera, og tydelig uvitende om Bonnies kjølige forhold til andre. Fru Rockwaller kaller Bonnie ”Bon-Bon”- til Bonnies store misnøye.

Alternative versjoner[rediger | rediger kilde]

Gjennom serien har man sett flere ulike utgaver av Bonnie. Disse inkluderer en klonversjon som var genetisk konstruert med tanke på å slåss med Kim, en yngre versjon som prøvde å sabotere Kims sjanser til å bli med i cheerleadingtroppen, og en framtidsversjon som jobbet for Shego. På engelsk ble framtids-Bonnie spilt av Kelly Ripa.

Killer Bebeene ble også egne utgaver av Bonnie når hun ble brukt som dronning i kuben deres. Under Bonnies kommando kritiserte Bebeene Kims klær, akkurat som Bonnie.