Jim og Tim Possible

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jim og Tim Possible
Første opptreden«Crush»
Informasjon
KallenavnTverdene
KjønnMann
FamilieFar: James
Mor: Fru Possible
Storesøster: Kim:
OnkelSlim Possible Bestemor:
Besta Possible
StemmeShaun Fleming (sesong 1-3), Spencer Fox (sesong 4)
Skapt avMark McCorkle
Bob Schooley
In-universe-informasjon
Kim Possible universe

James «Jim» Possible jr. og Timothy «Tim» Possible er oppdiktede figurer i Disneys tegnefilmserie Kim Possible. Begge har samme stemme, og den gis av Shaun Fleming (sesong 1-3) og Spencer Fox (sesong 4) på engelsk. På norsk spilles de av Mads Launy og Marcus Ravneberg.

Om Jim og Tim[rediger | rediger kilde]

Jim (grønn skjorte) og Tim (rød skjorte) er Kims yngre tvillingbrødre. De er barnegenier med en hang til sprø oppfinnelser og å plage storesøstra. De er begge oppkalt etter faren, Dr. James Timothy Possible, eller Jim Tim Possible. De refereres ofte til som «tverder» (Kims idé, en blanding av «tvillinger» og «nerder»). Bortsett fra fargene på skjortene deres, er eneste måten å skille dem fra hverandre på at Tim har noen flere (og mindre) pigger i håret. Jim og Tim var 10 år gamle da serien begynte. I sesong 4 er de 12, og framstår som en god del eldre også (de har muligens gjennomgått bråvekst i løpet av sommeren).

Til likhet med faren, later de til å mangle grunnleggende sunn fornuft og gjør ting som man kan sette spørsmålstegn ved, som å fyre av raketter innendørs (I tide og utide) og å ale opp mutantbier som morsdagsgave («Mother's Day»). Selv om de for det meste terroriserer Kim, reddet de både henne og Shego fra Doktor Drakken ved å slå av hjernekontrollchipene de hadde i pannen («The Twin Factor»). De deltok også på oppdrag med Kim i «A Very Possible Christmas», «Showdown at Crooked D» og «Sick Day». Det virker som de liker Ron, som er den eneste gutten som kan tilbringe tid med Kim uten å bli plaget av tvillingene, muligens fordi vennskapet deres strekker seg lengre tilbake enn tvillingene selv. De anser Ron som en del av familien.

Standardfrasen deres er at Tim sier «Hicka-Bicka-Boo?», hvorpå Jim svarer «Hoo-Sha!». Ingen andre aner hva dette betyr, noe som kan være en henvisning til at tvillinger ofte utvikler egne språk de kun forstår selv.

I den alternative fremtiden i filmen I tide og utide er voksenutgavene av Jim og Tim høye, muskuløse motstandskrigere som kjemper mot den Høyeste høye. De er venner med Wade og er langt mer voksne enn deres tidsreisende søster skulle tro. Kjøretøyet deres, Kimminatoren, ble oppkalt etter henne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]