Doktor Drakken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Drew Theodore P. Lipsky
Første opptreden«Crush»
Informasjon
Kallenavn Drewbie, Drakken, Dr. D
Alias(er) Doktor Drakken
KjønnMann
FamilieMamma Lipsky, Ed Lipsky
Skuespiller John DiMaggioRediger på Wikidata
Stemme John DiMaggio
Skapt av Mark McCorkle
Bob Schooley

Doktor Drakken er en fiktiv figur i den animerte TV-serien Kim Possible.

Drakken (virkelig navn: Drew Theodore P. Lipsky) er en gal vitenskapsmann, med ønske om verdensherredømme, og er Kim Possibles erkefiende.

Han var den første skurken som ble bekjempet i episode 1; her forsøker han å bruke teknisk utstyr, stjålet fra en japansk spillfabrikk, til å skape en gigantrobot. Drakken var også den siste skurken Kim møtte i den opprinnelige sluttepisoden.

Han blir ofte framstilt som fornuftig og seriøs i møte med Shegos tørre humor og Rons komediestil.

Drakkens engelske originalstemme tilhører John DiMaggio mens Per Frisch står bak den norske.

Historien[rediger | rediger kilde]

Drakken vokste opp med en overbeskyttende mor som ønsket at han skulle hjelpe andre når han ble stor, dessuten var han tildels nerdete i oppveksten. Selv som barn utviklet han onde innretninger, gjerne som tilsvar på mobbing fra andre barn. Likevel la han ondskapen på hylla da han gikk på college, og ble venn med James T. Possible, Kims far.

Selv om de var venner på denne tida, så mistet de kontakten. Dette skyldes trolig at Drew skulle skaffe vennegjengen dater, som viste seg å være dårlig konstruerte roboter, med ulike feilfunksjoner.

På grunn av ertingen fra Dr. Possible og de andre i gjengen, Prof. Chen og Prof. Ramesh i forbindelse med robotene, sverget Drew at han skulle hevne seg over dem. De, og resten av verden, skulle bli nødt til å erkjenne at han er et geni. Han tok pseudonymet Dr. Drakken, og fikk samtidig et arr under sitt venstre øye, samt en blålig hudfarge. I en episode krediterer Drakken en av sine forfedre, Bart Lipsky, og sier at det var han som inpirerte Drakken til å begynne med ondskap. Shego stiller spørsmål ved dette, og Drakken må erkjenne at collegeopplevelsene har hatt mye å si.

Selv om Drakken har hatt et horn i sida til Dr. Possible i mange år, prøvde han ikke å ta hevn før episode 9, sesong 1. Det var også først nå han oppdaget at Dr. Possible og Kim Possible var i slekt.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Drakken er en komisk skurk, som er nokså stor i kjeften, uten å faktisk ha noe særlig kompetanse. Selv om han er et selverklært ondt geni, har andre figurer i serien ofte bemerket at de ikke ser noe særlig til verken «ond» eller «geni». Siden han stadig blir bekjempet, er han ganske frustrert, og har en tendens til å furte etter spesielt ydmykende nederlag. Gjennom serien har andre rollefigurer beskrevet ham som «rar», «skummel», «irriterende» og «grinete». Drakken får ofte fysiske skader i større og mindre mengder, gjerne på grunn av hans egen utålmodighet eller inkompetanse.

I de tidligste episodene ble Drakken framstilt som en klassisk superskurk i James Bond-stil, med bajasaktig og tverr oppførsel. Mens serien har rullet på skjermene har skaperne innrømmet at Drakken har blitt dummere og dummere. Dette har resultert i at planene og kroppsspråket hans har blitt stadig mer bisarre, særlig i sesong 3 (merk spesielt episoden der han vil bruke hiphop-musikk for å promotere hjernevaskshampoen sin).

Drakkens planer er vanligvis pompøse og overkompliserte, og inneholder ofte typiske elementer for gale vitenskapsmenn. Slike ting kan være destruktoboter, hjernekontroll og dødsstråler. Han har også prøvd å ta over verden ved hjelp av uortodokse midler som; kjempedinosaurer, moskitoer og rapmusikk.

Noen av disse innretningene er basert på egenprodusert teknologi, men mesteparten enten stammer fra stjålet teknologi, eller så er de rett og slett stjålet. Når Drakken konstruerer noe selv, vil oppfinnelsen enten ha store feilfunksjoner eller prøve å drepe ham. I tillegg stjeler Drakken iblant andres oppfinnelser uten faktisk å vite hva de gjør, noe som ofte gir ham problemer.

Flere ganger i serien har det kommet fram at Drakken har pengeproblemer. Dette kan bevises vet at Drakken hadde en enorm hær av lakeier i de tidligste episodene, mens han opererer med kraftig redusert bemanning senere. Det er da han selv, et par dumme soldater, og Shego.

I likhet med mange superskurker, glemmer ofte Drakken de små detaljene, og han har flere ganger blitt felt av sin egen dårlige planlegging, istedenfor av Kim. Drakken er også en av de få skurkene som ikke selv slåss direkte med Kim, dette ble bevist da han monterte en ultimat kamprobot. Han har likevel havnet i håndgemeng med Ron i enkelte tilfeller.

En gjennomgående vits i serien er at Drakken aldri husker hva Ron heter. På slutten av Så Dramatisk tvinger Ron ham til å si navnet hans høyt.

Dr.drakken er kim possible sin hovedskurk, og er med i flere episoder enn de andre skurken (utenatt shego, som er hans hjelper) og da antas som å at han er hovedskurken i serien.

Slagord[rediger | rediger kilde]

Dr. Drakkens faste replikk er «Kim Possible, du tror du er så god, men det er du IKKE». Setningen bruker han vanligvis i slutten av episodene, etter å ha blitt slått grundig. Setningen har blitt modifisert for å passe til ulike situasjoner. Slike omskrivinger er:

  • Kim Possible, du tror du er så god, men det er de (Team Impossible).
  • Besta Possible, du tror sitronkaken din er så god, men det er den ikke.
  • Ok, kanskje hun er så god...

Hemmelig skjulested[rediger | rediger kilde]

Drakken har ofte et nytt hemmelig skjulested i hver episode, noen bruker han i time-share sammenheng sammen med andre skurker. Skjulestedene er notorisk enkle å finne, noe Drakken mener skyldes et avisabonnement.

Drakken har likevel et fast skjulested som han bruker ofte. Det er et slott med en huleaktig innside, plassert på en avsidesliggende øy i Karibia.

Familie[rediger | rediger kilde]

  • Edward Lipsky

Edward Lipsky, bedre kjent som Motor-Ed, er Drakkens fetter.

  • Fru Lipsky

Dr. Drakkens myndige og ydmykende mor. Hun tror at Drakken er lege med radioprogram der folk ringer inn og får hjelp.