Angel (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Angel
Generell informasjon
SjangerDrama / Skrekk / Action
Prod.landUSA
Sesonger5
Episoder110
Lengde42 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påBuffy, vampyrenes skrekk
Foran kamera
MedvirkendeDavid Boreanaz
Bak kamera
Skaper(e)Joss Whedon, David Greenwalt
ProdusentJoss Whedon
ManusJoss Whedon, Marti Noxon
RegiJoss Whedon
TittelmusikkDarling Violetta
MusikkDarling Violetta
Sending
Periode5. okt. 199919. mai 2004
TV-kanalThe WB
Eksterne lenker
IMDb

Angel er en amerikansk TV-serie og spin-off av den amerikanske serien Buffy. Atmosfæren i Angel er mørkere enn moderserien, og til tider hadde den flere seere.[trenger referanse] Dette ble forklart[av hvem?] med at den ble sendt på søndager rett etter Charmed.[trenger referanse]

Den ble sendt på TV 2 i Norge.

Mannen som stod bak serien var Buffy's skaper, Joss Whedon, i samarbeid med David Greenwalt. Den ble første gang sendt 5. oktober 1999. Som Buffy var den produsert av Whedons selskap Mutant Enemy.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mens moderserien først og fremst er en ungdomsserie med grøsserelementer, handler Angel om utfordrende voksenliv i en storby og startet som en film noir. Etter hvert utvikler serien seg bort fra noir-konseptet, blir mer kompleks og får bredere, fantasy-aktige tema.[trenger referanse]

Rollefiguren Angel (David Boreanaz) ble introdusert i Buffy; en vampyr som etter mange års ødeleggelser hadde fått en sjel og angret på tidligere synder. I Sunnydale opptrådte han i hovedsak som vampyrjegerens informant og hjelper, bortsett fra en kortere periode som hovedskurk uten sjel (Angelus). Mot slutten av tredje sesong bestemte han seg for å flytte fra Sunnydale til Los Angeles, og slik begynner TV-serien Angel.

Serien handler på overflaten om Angels kamp mot demoner og andre overnaturlige vesener i moderne tid, i en oppdiktet versjon av Los Angeles, USA. I de fire første sesongene arbeider han som privatdetektiv i Angel Investigations og forsvarer de hjelpeløse mot skurker som ofte er assosierte med advokatfirmaet Wolfram & Hart. I femte sesong overtar Angel og medarbeiderne hans firmaet og prøver å bekjempe ondskapen innenfra.

Flere av rollefigurene må også slåss mot sine egne voldelige sider. I løpet av serien utøver Angel flere moralsk tvilsomme handlinger og blir i perioder til sin sjelløse persona Angelus.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]