Sunnydale

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sunnydale var en fiktiv by i TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk skapt av Joss Wedon. Det var en liten by i California hvor vampyrjeger Buffy Summers bodde frem til alle potensielle jegere ble aktivert og senere førte til byens ultimate undergang.

Sunnydale var en college-by som huset the University of California UC Sunnydale. Området var et knutepunkt for demonisk aktivitet som hadde opprinnelse under Sunnydale High School som lå direkte på en hellmouth. Byen ble totalt ødelagt når bakken under åpnet seg og svelget hele byen. Heldigvis hadde byen blitt evakuert før dette.

Historie[rediger | rediger kilde]

Sunnydale ble grunnlagt i 1899 i et område spanjolene hadde kalt ‘’Boca del Infierno’’ – Hellmouth – hvor de også hadde bygget en katolsk misjon for den lokale stammen med Chumash-indianere. Byens grunnlegger Richard Wilkins bygget byen for at demonene skulle livnære seg på den, som en del av pakten for å oppnå Ascension. Etter å ha vurdert navnene Happydale og Sunny Acres kom han opp med navnet Sunnydale.

Område[rediger | rediger kilde]

Byen i seg selv[rediger | rediger kilde]

Sunnydales størrelse og omegn er umulig å fastslå. Under de første tre sesongene blir innbyggertallet fastslått til 38,500, noen få videregående skoler, 43 kirker, et lite privat college, en dyrehage, et museum og en liten hovedgate Maple Court. Den har likevel tolv gotiske gravlunder. Disse er så mye brukt at begravelser noen ganger blir holdt om natten.

I senere sesonger kommer det frem at Sunnydale har et universitetsområde i University of California systemet. Byen har også en magibutikk. I nærliggende terreng blir det vist en stor park med en innsjø og en elv.
Sunnydale har også en togstasjon, bussterminal, en liten flyplass og en liten militærbase.

Sunnydale har mange av de kvalitetene man ser i vanlige skrekkfilmer, som mange mørke bakgater, forlatte bygninger og fabrikker. Og en voksen befolkning som enten ikke vet om eller fornekter alt som skjer rundt dem, i kontrast til flere unge som bekjemper demoner og onde krefter.

I seriens syvende sesong satt i 2002 - 2003 var befolkningen nede i 32,900. På våren 2003 ble nesten hele byen evakuert før den ble utslettet.

Området rundt[rediger | rediger kilde]

Sunnydale ligger ganske isolert.

Byen ligger nær store skogsområder, inkludert Miller's Woods. Breaker's Woods ligger ca. 45 minutter med bil unna.

Sunnydale er en havneby ved stillehavskysten. Nær Kingman's Bluff er det en stor klippe med utsikt over havet. Det er også en strand i nærheten. De har også en hydroelektrisk demning.

Under en dags kjøring befinner det seg en ørken. I siste sesong av Buffy og i første utgave av serieheftet vises det at Sunnydale er omringet av ørken, noe som motsier alt tidligere sagt om omgivelsene rundt Sunnydale.

Sunnydale High School[rediger | rediger kilde]

Sunnydale High School var en offentlig videregående skole i Sunnydale. Den var ledet av rektor Robert Flutie frem til hans død i 1997, så av rektor Snyder. Den originale skolen ble ødelagt ved avgangen til klassen 1999 på uteksamineringsdagens kamp mellom Scoobie gjengen og ordfører Richard Wilkins. Den ble gjenbygget og gjenåpnet i 2002 og ledet av rektor Robin Wood til den ble ødelagt igjen sammen med resten av byen i 2003.

Velkommen til Sunnydale High. Det er forbudt å løpe i gangene, rope og tygge tyggis.
Bortsett fra det er det bare en regel. Hvis de rører seg, drep dem.

Rektor Robin Wood.

Kart over Sunnydale[rediger | rediger kilde]

Kart over Sunnydale har dukket opp flereganger i serien.

  • Et stort kart henger på kontoret til rektor Snyder og på kontoret til ordfører Wilkins. Dette er faktisk et kart over Santa Barbara. Ifølge dette kartet ligger byen langs kysten av California med Stillehavet til sør og vest.
  • Et gatekart over Santa Barbara blir brukt flere ganger i løpet av serien.

«Sunnydale».