Angel (Buffy)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Liam
Født1727
Galway
Død1753
BeskjeftigelsePrivatetterforsker, demon hunter, vampire hunter, kriger, forretningsdrivende, massemorder Rediger på Wikidata
BarnConnor
NasjonalitetIrland
Medlem avScooby Gang
Angel Investigations
AliasAngel
Angelus
Twilight
Angelcakes
Vampyren med en sjel
Demonen med fjes som en engel
StatusUdød
KlasseVampyr (Van-Tal i Pylea)
FamilieUnavnet mor of far
Kathy (søster)
Connor (sønn)
Jasmine ("barnebarn")
Twilight ("barn")
EvnerUtenom de vanelige styrkene og svakhete til en vampyr har Angel en rekke evner som er spesielle for han
Høy alder og direkte blodlinje til The Master gjør han fysisk overlegen til andre vampyrer
Psykisk link med de han har forvandlet til vampyrer, som gir han drømmer om deres handlinger og han sanser at de er i nærheten
Overlegene ferdigheter i vepnet og uvepnet kamp
Flytende i fler språk (som koreansk, tibetansk, fransk, italiensk, spansk, tysk, gresk, latin, rumensk og russisk)
Mester i fysisk og psykisk tortur
Mester i planlegning og manipulering
Kjenskap til demonologi og historie
Dreven i magi. flink med ritualer og exorsisme
Fotografisk minne
Flink kunstner
Antal episoder58 episoder i Buffy, 111 episoder i Angel
Første opptreden"Welcome to the Hellmouth"
Spilt avDavid Boreanaz
Rance Howard

Angel (norsk betydning: Engel) (født Liam 1727 i Galway, Irland) er en fiktiv figur som er vampyr, skapt av Joss Whedon til TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk. Rollefiguren ble så populær at «Angel» fikk en TV-serie med samme navn. Figuren er spilt av David Boreanaz.

Angel hadde sin første opptreden i episoden «Welcome to the Hellmouth» (Buffy, vampyrenes skrekk) og sin siste i episoden «Not Fade Away» (Angel). Han er også med i tegneserien Buffy the Vampire Slayer Season 8.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Angel ble født i Irland i 1727 med navnet Liam. I 1753, i en alder av 26, møtte han den kvinnelig vampyren Darla. Hun lovet ham et evig liv fylt med spenning og reising og gjorde ham så om til vampyr. Som vampyr tapte han sjelen sin, og hans nye demoniske natur gjorde at «Liam» ikke lenger kunne skjelne mellom rett og galt. Han dro så tilbake til familien og drepte dem. Før han drepte sin far sa han «Min søster trodde jeg hadde kommet tilbake til henne. Som en engel. Hun tok feil». Som vampyr tok han navnet Angelus.

I generasjoner terroriserte Darla og Angelus menneskeheten, myrdet og torturerte alle som krysset deres vei. Han trente også opp Spike, som kalte den eldre vampyren sin personlige «Yoda».

Like før det tyvende århundre drepte Angelus datteren til ett av medlemmene av «Kalderash-klanen». For å hevne hennes død gav familien ham tilbake sjelen, så han igjen kunne føle skyld og anger. Men om han fikk ett øyeblikk med ekte lykke ville han miste sjelen igjen.

Angelus led for alt han hadde gjort og gjemte seg bort til han en dag i New York møtte en demon, Whistler, som overtalte ham til å kjempe på det godes side sammen med den nye vampyrjegeren Buffy Summers. Første gang han møtte henne i Sunnydale introduserte han seg som Angel. Over tid ble Buffy og Angel forelsket, men han ble for lykkelig og ble til sitt onde jeg (Angelus) igjen. Buffy måtte drepe ham for å redde verden, men først etter at heksen Willow hadde gjentatt Kalderash-forbannelsen og gitt ham sjelen tilbake enda en gang.

Den urgamle kraften The First brakte Angel tilbake til Sunnydale etter hundre års tortur. Buffy hjalp ham med å finne styrken sin igjen, men de hadde problemer med å være "bare venner". I 1999 brøt han kontakten med henne og flyttet til Los Angeles, der han etter hvert dannet et eget firma, Angel Investigations, i kampen for de hjelpeløse.