A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors var den tredje filmen i A Nightmare on Elm Street-serien. Filmen ble regissert av Chuck Russell og kjente skuespillere som dukket opp i filmen var blant annet Robert Englund, Patricia Arquette, Heather Langenkamp og Craig Wasson.


Filmens handling[rediger | rediger kilde]

Den fiktive karakteren Kristen Parker sovner og drømmer om en ung jente som løper inn i det gamle, fordømte huset, som har flere likheter med Nancy sitt hus. I drømmen begynner Kristen å følge etter den lille jenta da hun innser at hun er havnet i trøbbel. Hun finner jenta i fyrrommet. Da hun hører noen går over gulvet i rommet over dem, utbryter den lille jenta, «Freddy's home!»

Kristen griper tak jenta og flykter fra Freddy Krueger. Etter å ha fått litt avstand mellom seg og Freddy innser hun så at den lille jenta hun bærer på er ingenting annet enn et råttent skjelett. Hun våkner opp og blir tilsynelatende angrepet på badet sitt. Moren hennes oppdager det og tror det er et mislykket selvmordsforsøk.

Dermed blir Kirsten plassert i Westin Hills som er et psykiatrisk sykehus. Når en sykepleier forsøker å gi henne et beroligende middel kjemper Kristen imot og skjærer en av sykepleierne med en skalpell.

Da kommer det flere sykepleiere og leger for å få henne rolig og hun rygger inn i et hjørne mens hun nynner på et rim som hun hørte i drømmene sine da en ny medarbeider som heter Nancy Thompson kommer inn i rommet og avslutter rimet for henne. Nancy innser snart at Freddy Krueger ikke er død, og at Kristen og de andre pasientene, Joey, Taryn, Kincaid, Phillip, Jennifer og Will er de siste av «Elm Street barna» – de siste gjenværende barna av borgervaktene som drepte Freddy i en tidligere Elm Street-film.

Etter å ha sett Freddy i en drøm innser Nancy at hun må beskytte de gjenværende Elm Street-barna. Men likevel klarer Freddy kort tid senere å drepe Philip og Jennifer.

I mellomtiden begynner Dr. Neil Gordon, psykiater som jobber med Elm Street-barna, å motta flere besøk fra en mystisk nonne, som introduserer seg som Søster Mary Helena. Hun informerer doktoren om at Freddy Krueger ble født i den forlatte fløyen av det samme sykehuset, Westin Hills, etter at hundre galninger hadde voldtatt Freddys mor Amanda Krueger.

Amanda Krueger var en medarbeider ved sykehuset som ved et uhell ble låst inne på sykehuset i julehøytiden. Doktoren blir også informert om at Freddy Krueger aldri ble ordentlig begravet på en kirkegård, og at han snarest mulig må legges til hvile i vigslet jord.

Like etter blir Joey kidnappet i drømmen sin av Freddy Krueger, som forfører ham i form av en sexy sykepleier mens han i den virkelige verden ligger i koma. Nancy og Neil blir sparket fra sine jobber på sykehuset fordi de prøver å fortelle sine overordnede om at drømmene barna har er reelle, og at de resterende barna blir tvunget til et regime av nattlig sedasjon. Faren til Neil og Nancy, løytnant Donald Thompson, legger samtidig ut på en reise for å finne liket til Freddy og gi ham en skikkelig begravelse før det er for sent.

Så snart barna sovner blir Taryn og Will drept av Freddy Krueger. Men Kincaid klarer å kjempe seg gjennom Freddys barrierer og gjenforenes med Nancy og Kristen. De faller inn en versjon av Nancy sitt gamle hjem. De redder Joey fra en brennende slutt. Krueger avslører han får sin styrke fra å fengsle sjelene til sine ofre. Krueger klarer nesten å drepe Kincaid, men i den virkelige verden har løytnant Thompson funnet igjen skjelettet til Krueger. Freddy klarer å drepe Thompson mens Neil blir slått bevisstløs.

Løytnant Thompson sin ånd kommer tilsynelatende på besøk til Nancy i drømmeverden for å si farvel, men ånden forvandler seg til Krueger og han stikker henne med en kniv. Han er i ferd med å drepe Kristen da Neil bruker et krusifiks og tar hellig vann på de resterende beina til Krueger. Dette ødelegger Kruegers ånd.

Nancy, derimot, er hinsides enhver hjelp og dør. Ved begravelsen til Nancy, ser vi alle de andre som gråter i stillhet over tapet, da Neil ser nonnen som hjalp ham. Når han går for å takke henne, forsvinner hun. Han blir stående ved en gravstein. På steinen er det et navn, Amanda Krueger, like nedenfor det er et annet navn, nemlig Søster Mary Helena, som viser at nonnen`s ånd i virkeligheten var Freddy sin mor. Til slutt faller Neil i søvn med et leketøy-hus ved siden av hodet sitt og plutselig kommer lyset på i lekehuset. Noe som skal symbolisere at det ikke er over enda selv om Freddy Krueger tilsynelatende er død.