3 Nuts in Search of a Bolt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
3 Nuts in Search of a Bolt
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 29. mai 1964 (1964-05-29) (USA)
Prod.landUSA USA
Lengde78 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørTommy Noonan
ProdusentTommy Noonan
Ian McGlashan
ManusforfatterTommy Noonan
Ian McGlashan
MusikkPhil Moody
SjeffotografFouad Said
KlippWilliam Martin
Foran kamera
MedvirkendeMamie Van Doren
Tommy Noonan
FilmselskapHarlequin International Pictures
Eksterne lenker

3 Nuts in Search of a Bolt er en amerikansk komedie fra 1964, regissert av Tommy Noonan og produsert av Harlequin International Pictures. I hovedrollene spiller Mamie Van Doren og Tommy Noonan. Filmen handler om en arbeidsledig skuespiller som blir leid inn av tre svært ulike personer for å fremføre problemene deres for en psykiater, ettersom de ønsker å spare penger på terapien. Manus er skrevet av Tommy Noonan og Ian McGlashan.

Handling[rediger | rediger kilde]

Stripperen Saxie Symbol deler hus med modellen Bruce Bernard og bruktbilselgeren Joe Lynch for å spare penger. Alle tre sliter med ulike problemer: Saxie er en ekshibisjonist som hater menn, Bruce er en narsissist som hater kvinner, mens Joe er en alkoholiker som hater alle. De ønsker hjelp av den anerkjente psykiateren dr. Myra Von, men har ikke råd til å betale for tre individuelle terapitimer. Løsningen blir å leie inn den arbeidsledige skuespilleren Tommy Noonan. Han flytter inn hos dem og får i oppgave å lytte til problemene deres, for så å spille hver enkelt av dem i løpet av en terapitime.

Under første terapitime hos dr. Von forsøker Tommy å gi beskjed om at det er en venn av ham som har problemer, men han får beskjed om at denne vennen åpenbart er han selv. Han forteller derfor om Saxie, Bruce og Joe sine problemer som om de skulle vært hans egne. På forhånd hadde det blitt avtalt at han skulle bruke 20 minutter på hver av dem hos legen. Dr. Von blir svært interessert da hun legger merke til at han endrer personlighet flere ganger i løpet av terapitimen og konkluderer med at han har splittet personlighet. Tommy blir tilbudt en ny time gratis allerede neste dag.

Dr. Von sørger for at hennes neste terapitime med Tommy blir filmet, uten at han er klar over det, og fremvist direkte for flere av hennes kollegaer rundt om i landet. Grunnet en teknisk svikt blir det imidlertid sendt på alle landets TV-kanaler. Tommy blir en mediesensasjon og filmprodusenten R. L. Katz ønsker å kjøpe rettighetene til livshistorien hans. Psykiateren dr. Otis Salverson, som tidligere har behandlet Saxie, Bruce og Joe, gjenkjenner imidlertid historiene deres, og Tommy tilstår overfor dr. Von hva som har skjedd. Han tilstår også overfor R. L. Katz, men han bryr seg ikke. På vei hjem blir Tommy slått bevisstløs under et ran på en bar. Slaget i hodet fører til at han får spittet personlighet, og veksler mellom å være seg selv, Saxie, Bruce og Joe.

Rolleinnehavere[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn og produksjon[rediger | rediger kilde]

Tommy Noonans forrige film, Promises! Promises!, fra 1963 fikk mye oppmerksomhet ettersom den inneholdt nakenscener med hoverolleinnehaveren, Jayne Mansfield.[1] Noonan både spilte i filmen, bidro med manus og var medprodusent. Året etter fulgte han opp med 3 Nuts in Search of a Bolt, som han i tillegg regisserte. I denne filmen var det Mamie Van Doren som viste seg naken. I likhet med Mansfield året før stilte også hun opp for Playboy for å promotere filmen og var avbildet i juni 1964-utgaven av magasinet.[2]

Sanger[rediger | rediger kilde]

  • «I Used To Be a Stripper Down on Main - Now I'm the Main Attraction on the Strip» fremført av Mamie Van Doren

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Faris, Jocelyn (1994). Jayne Mansfield: A Bio-Bibliography. Greenwood Press. s. 94. ISBN 978-0313285448. 
  2. ^ Lowe, Barry (2008). Atomic Blonde: The Films of Mamie Van Doren. McFarland. s. 178. ISBN 978-0786431380. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]