Teen Titans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Teen Titans er en tegneserie som utgis av DC Comics. Teen Titans er en superheltgruppe som opprinnelig bestod av de unge hjelperne til flere av DCs mer kjente superhelter. Opprinnelig var medlemmene Robin, Kid Flash, Aqualad og Wonder Girl. Medlemssammensetningen har variert opp igjennom årene. Etter noen episoder i heftet The Brave and the Bold fikk Teen Titans sitt eget hefte i 1965 skrevet av Bob Haney og tegnet av Nick Cardy.

I 1980 ble serien revitalisert av forfatter Marv Wolfman og tegner George Pérez. De introduserete noen nye figurer, som Cyborg, Raven og Starfire og la vel så mye vekt på mellommenneskelige intriger og personutvikling som superheltaction. Denne inkarnasjonen av Teen Titans ble en av de største tegneseriesuksessene i den amerikanske tegneseriemarkedet i 1980-årene. Etter Wolfman og Perez har flere andre arbeidet på serien, som Eduardo Barreto Dan Jurgens, Geoff Johns, Judd Winick, Mike McKone og Sean McKeever.

Fjernsyn og film[rediger | rediger kilde]

Det ble laget en tegnefimserie ved samme navn fra 2003 - 2006 som gikk på Cartoon Network. I tillegg har de opptrådt som gjester i en rekke tegnefilmer basert på DCs superheltserier siden 1960-tallet. Serien er også blitt utgitt på DVD i Norge.

Teen Titans sesong 6 ble vist i slutten av Teen Titans Go To The Movies. Dato til sesong 6 har ikke blitt utgitt. Men forventer at det er ikke lenge til vi får det.

Utgivelser i Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge er det blitt utgitt tre DVDer av serien Teen Titans

Teen Titans Vol. 1 - Splitt og hersk inneholder sesong 1 episode 1-6

Teen Titans Vol. 2 - Byttet inneholder sesong 1 episode 7-13

Teen Titans Vol. 3 - Frykten i seg selv inneholder sesong 2 episode 1-6

Alle tre har norsk tale.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Fra listen mangler den norske stemmeskuespilleren til Mammoth

Engelske/Originale stemmer[rediger | rediger kilde]

Kid Wykkyd har ingen dialog, og dermed ingen stemmeskuespiller

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]