+44

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
+44
OpphavUSAs flagg USA
SjangerPop punk
Alternative Rock
Aktive år2005–2009
PlateselskapInterscope Records
Nettstedhttp://www.plusfortyfour.com/
Medlemmer
Mark Hoppus
Travis Barker
Shane Gallagher
Craig Fairbaugh
Andre forhold

+44 (uttales «plus forty four» på engelsk) ble startet av Travis Barker (født 14. november 1975) og Mark Hoppus (født 15. mars 1972) i 2005 etter at blink-182 ble oppløst. De spilte pop punk og alternativ rock. +44 ble oppløst etter blink-182 ble gjenforent igjen i 2009.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det startet med at Blink-182 ble oppløst i 2005. Travis Barker og Mark Hoppus ville fortsette med musikk sammen. De skrev og spilte inn musikk i kjelleren til Barker, de brukte elektriske trommer og keyboard som var koblet til en PC. De jobbet med en demo. Så fikk de Carol Heller inn for å synge, hun spilte opprinnelig i bandet Get the Girl.
Gruppen fikk ett nytt medlem tidlig i 2006, det var gitaristen Shane Gallagher.
Senere dro Carol Heller fra bandet. Det var fordi hun ventet barn. Men de fikk raskt inn ett medlem til, det var gitaristen Craig Fairbaugh. Bandet jobbet videre med medlemmene Hoppus, Barker, Fairbaugh og Gallagher.

Navnet +44 kommer av at Barker og Hoppus, sammen med Shane Gallagher og Craig Fairbaugh, kom frem til ideen i London; Storbritannia har nemlig +44 som landskode.

When Your Heart Stops Beating[rediger | rediger kilde]

When Your Heart Stops Beating er bandet debut- og eneste album. Det kom ut 14. november 2006 og 13. november i Europa. Det skulle opprinnelig hete «A Little Death Makes Life More Meaningful» som er en del av teksten til sangen «Little Death». Til slutt bestemte Hoppus seg for «When Your Heart Stops Beating».

Singelen «Lycanthrope» ble lagt ut på bandets sider i begynnelsen av september 2006. Det var den andre sangen fansen fikk høre fra den nye gruppen. Den første sangen som kom var en akustisk versjon av «No, It Isn't», en versjon som ble endret da albummet ble utgitt. Både «Lycanthrope» og «No, It Isn't» handler om Hoppus' følelser i kjølvannet av oppsplittingen av blink-182, og dette kommer spesielt klart fram i sistnevnte sang med strofer som «This isn't just goodbye, this is I can't stand you», rettet mot tidligere blink-182-kollega, Tom DeLonge

Bandet hadde sin første opptreden 7. september 2006 på The Roxy Theatre i Hollywood, det var første gang på to år Hoppus sto på scenen. Så dro de videre å spilte i London i England.

Musikkvideoen til «When Your Heart Stops Beating» ble spilt inn like etter konserten deres i Hollywood. Der ble fansen invitert til å være en del av videoen. Den ble spilt inn i en fabrikk. Den ble senere vist på MTV-programmet TRL. Under innspillingen skadet Baker armen sin, dette ble ikke oppdaget før de var ferdig med sin promoturné i Europa. Dette gjorde at de måtte utsette turneen de skulle ha i USA.

Etter at bandet avlyste Europa-turneen sommeren 2007, begynte ryktene om en oppslitting av +44 å gå på diverse nettforum. Det la ingen demper på ryktene at Barker stadig er involvert i andre prosjekter (Rihanna, Avril Lavigne, Soulja Boy m.fl.), Hoppus har fungert som produser for en rekke band (The Matches, Rory, Idiot Planet m.fl.), mens Fairbaugh fremdeles spiller for sitt gamle band, Mercy Killers. Disse ryktene ble imidlertid avkreftet av Hoppus, som via sin blogg på www.himynameismark.com bekreftet at bandet hadde skrevet under på en ny platekonrakt med selskapet Interscope Records, 23. oktober 2007.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]