Mathias Eick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mathias Eick
Mathias Eick
Mathias Eick på EnergiMølla i Kongsberg
29. september 2010
Født 16. juni 1979 (34 år)
Sjanger Jazz
Instrument Trompet
Piano
Gitar
Plateselskap ECM
Nettsted http://www.mathiaseick.no
Tidligere band
Motif
Jaga Jazzist

Mathias Eick (født 26. juni 1979 på gården Vestheim i Hem ved Eidsfoss i Vestfold) er en norsk jazzmusiker (trompet).

Mathias Eick er yngste sønn i en meget musikalsk familie, der moren Kirsti er korsanger, faren Jürgen en erfaren jazzmusiker, søsteren Trude Eick er valthornist og broren Johannes en etterspurt jazzbassist.[1] Allerede som treåring viste Mathias interesse for toner og rytmer, og fra han var fem år frem til fjortenårsalderen studerte han piano for ulike pedagoger i Drammen. Hans hovedinstrument er trompet som han begynte å spille da han var seks år gammel. I tillegg mestrer han akustisk bass, vibrafon og piano og spiller også gitar. Etter videregående skole begynte han på musikklinjen ved Toneheim Folkehøyskole ved Hamar og deretter tok han utdannelse ved Jazzlinja (NTNU) i Trondheim.

Han har ofte opptrådt med Jaga Jazzist og Trondheim Jazzorkester (blant annet med Chick Corea). I hans merittliste er også innspillinger med de norske gruppene Turboneger, DumDum Boys, Motorpsycho, D'Sound og Bigbang. Sommeren 2006 var han på turne med Jan Gunnar Hoff Group og Mike Stern og i oktober/november på europaturné sammen med Thomas Dybdahl. Han en del av bandet til Manu Katché, har spilt kirkemusikk med Torbjørn Dyrud (Signs and traces, 2008) og ga ut egen plate (2008).[2]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

  • I 2001 fikk med bandet «Motif», der han var medlem, 1. prisen «Young Nordic Jazz Comets».
  • Mathias Eick er kåret til verdens beste unge Jazztalent for 2006.[4] Prisen på 20 000 amerikanske dollar ble utdelt 14. januar 2007 i New York av International Jazz Festivals Organizations (IJFO) og International Association for Jazz Education (IAJE).[5] I tillegg til pengesummen inngår i prisen invitasjon til opptreden på noen av verdens mest anerkjente jazzfora innenfor IJFO-nettverket, blant annet Montreux Jazz Festival i Sveits, Montreal Jazz festival i Canada og Monterey Jazz Festival i USA. Mathias Eick ble nominert som kandidat for denne prisen av festivalsjef Jan Ole Otnæs ved Moldejazz.
  • Ble 21. februar 2009 tildelt StatoilHydro-stipendet under by:Larm 2009.
  • Kardemommestipendiet 2010

Referanser[rediger | rediger kilde]