Fritz Todt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Reichminister og ingeniør Fritz Todt (1891-1942) i obergruppenführer-uniform på et bilde fra 23. mars 1940
Foto: Röhn
Todt bivåner Hitler som foretar det første spadestikk i bygginga av Østerrikes første autobahn. Salzburg, april 1938.
Fritz Todt (i sivil) mellom Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Philipp Bouhler, Reinhard Heydrich og Erich Ehrlinger under en utstilling om utbyggingsplanene i øst, mars 1941.

Fritz Todt (født 4. september 1891 i Pforzheim i Baden-Württemberg i Tyskland, død 8. februar 1942 i nærheten av Rastenburg i Øst-Preussen) var en tysk ingeniør, nasjonalsosialist og leder for Organisation Todt.

Fritz Todt var sønn av en fabrikkeier og studerte til ingeniør i årene 19111914, første i Karlsruhe, deretter i München, men ble avbrutt av utbruddet av første verdenskrig. Her tjenestegjorde han først i infanteriet og deretter i oppbyggingen av Luftwaffe. Han ble tildelt Jernkorset for sin innsats under første verdenskrig.

Da krigen var over, fullførte han ingeniørstudiene i 1920 og arbeidet i sivilingeniørfirmaet Sager & Woerner. Han tok doktorgraden med en avhandling om veidekke. 5. januar 1922 meldte han seg inn i NSDAP (Det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti). I 1931 ble han Oberführer (tilsvarende oberst i Sturmabteilung (SA).

Da Adolf Hitler tok makten i 1933, ble han i juli samme år utnevnt til Generalinspekteur für das deutsche Straßenwesen og ble da øverste sjef for det nyopprettede Motorveiministeriet (Autobahnministerium). Han fikk også fra 1938 ansvaret for den organisasjonen som skulle stå for fortifikasjon og utbygging av infrastruktur før og under krigen, og denne fikk navn etter ham: Organisation Todt. Blant de første store oppgavene var gjenoppbyggingen av Siegfriedlinjen, og senere en lang rekke utbygginger, ikke minst i Norge.

Fra Todts statsbegravelse i Berlin
Todts gravsted i Invalidenfriedhof

Som ansvarlig for veiutbyggingen, sørget han for fullføring av rundt 3800 kilometer med motorvei og at ytterligere 2000 kilometer ble påbegynte av de planlagte 20 000 kilometer med motorvei som skulle utgjøre stammen i det framtidige tyske riket, for dette fikk han Den tyske nasjonalprisen for kunst og vitenskap. Dette arbeidet ble imidlertid innstilt etter hans død, og ministeriet ble slått sammen med rustningsministeriet under ledelse av Albert Speer.

Etter en krangel med Hitler i Wolfsschanze, omkom han i en mystisk flyulykke i februar 1942 da flyet eksploderte og styrtet. Albert Speer skulle ha vært med på samme flyet, men bestemte seg for å ta et senere fly.