Bombardier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Bombardier Logo

Bombardier Inc., er et kanadisk selskap med hovedkontor i Montreal som produserer fly og tog. Selskapet har 65 400 ansatte (2011) og er organisert i de tre divisjonene Transportation, Aerospace og Capital.

Flydivisjonen (Aerospace) produserer mindre fly for passasjertrafikk hvor også selskapet de Havilland Canada, som produserer propellfly, inngår. Videre produseres det business-jetfly samt amfibiefly som brukes til brannslukking.

Bombardier (de Havilland Canada) produserer turboprop passasjerflyserien Bombardier Q Series (Dash-8) som bl.a. benyttes av Widerøe.

Bombardier utvikler for tiden jetfly i den såkalte Bombardier C-serien. Dette er en flytype som er ment å ta opp kampen mot Boeings 737-serie og A320-serien til Airbus.

Transportdivisjonen produserer trikker, motorvogner, lokomotiver og ulike godsvogner, både i Nord-Amerika og i Europa.

Bombardier ble etablert i 1942 av Joseph-Armand Bombardier under navnet L'Auto-Neige Bombardier Limitée i Québec, Canada. Selskapet fokuserte i begynnelsen på produksjon av kjøretøy som kunne brukes på snø. Divisjonen som produserer snøskutere ble skilt ut som eget selskap i 2003

Strømmens Værksted[rediger | rediger kilde]

Strømmens Værksted eies i dag av det kanadiske selskapet Bombardier Transportation. Avdelingen på Strømmen driver hovedsakelig med vedlikehold og modernisering av vognmateriell for NSB. Den nye kongevognen er en av de siste jernbanevogner som ble bygget ved Strømmen.


Galleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]