Arthur Blessitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arthur Blessitt
Født27. okt. 1940Rediger på Wikidata (83 år)
Greenville
BeskjeftigelsePredikant Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Arthur Blessitt (født 27. oktober 1940 i Greenville, Mississippi, USA) er en kristen amerikansk evangelist som er mest kjent for sin vandring til fots bærende på et stort trekors, en kopi av Jesu kors. Han har besøkt verdens 308 nasjoner. Han har vandret til fots, en lengde tilsvarende en og en halv gang rundt ekvator. For dette er han notert i Guinness rekordbok. Han har bedt med George W. Bush, samtalt med paven og Yasir Arafat og holdt korte andakter i konserter med blant andre Rolling Stones og Jimi Hendrix.

Flere hundre mennesker har fulgt i Blessitts fotspor, bærende på et kors. Blessitt ønske med korsbæringen er å formidle evangeliet. Han har uttalt at «… korset er et tegn fra Gud og et symbol for hele menneskeheten om at det er håp for alle. Korset er symbolet på Jesu kjærlighet for alle mennesker.»

Blessitts sønn, Joshua Blessitt bor på Melhus, ved Trondheim. Han var ansatt ved Bibelskolen i Trondheim, men har nå bare korte engasjement. Han har også vært hjelpepastor i Betel Trondheim. Som sin far bærer også han et kors, men ikke på fulltid. En periode fra han var ti år til han fylte atten, reiste han med sin far og besøkte i alt 55 land.[1] Han forteller at «… å bære et kors både er tungt fysisk og ydmykende. Ofte kommer bespottelser og hånord, men også gode stunder med gudsnærvær. Mange mennesker har tatt i mot frelsen og mange ganger opplevde vi momentane helbredelser.»[2]

Korset[rediger | rediger kilde]

Arthur Blessitts kors er omtrent 3,5 meter langt og laget av tre. Under flyreiser kan det demonteres. En liten bit av det er brukt for å lage en minikopi på om lag 6 centimeter. Denne kopien skal sendes ut i verdensrommet.[3]

Livshistorien[rediger | rediger kilde]

I 1966 begynte Arthur Blessitt å forkynne i Hollywood. Fram til 1969 drev Arthur Blessitt kaffebaren Jesus coffeehouse, på Hollywood's Sunset Strip under hippietiden. Mange ble omvendt til den kristne tro på kaffebaren. Et av «ritualene» var å skylle ned narkotika i kaffebarens toalett. Jesusbevegelsen hadde sin oppblomstring samtidig med hippiebevegelsen.

Hans første korsvandring var i 1969 og gikk fra Hollywood over det amerikanske kontinent til New York. Senere har det blitt lange vandringer gjennom verdens 308 nasjoner. Han har besøkt alle større øygrupper, de fleste storbyer, vandret gjennom ødemark og jungelområder. Våren 2008 besøkes noen mindre øyer i Det indiske hav, disse er de siste som gjenstår før Blessitt har vært over hele kloden.[2]

Arthur Blessitt har besøkt torg, festivaler og nattklubber. Han har flere ganger holdt appeller eller korte andakter fra hovedscenen under større rockekonserter, blant annet på West Palm Beach i Florida. Han har «deltatt» i konserter med Rolling Stones, Jefferson Airplane, Janis Joplin og Jimi Hendrix med flere.

På slutten av 1970-tallet, eller tidlig på 1980-tallet vandret Blessitt i Norge. Han deltok blant annet på en av Jesusfestivalene i Molde.

Ofte oppsøkte Blessitt konfliktområder, som Libanon hvor han bad for fred. Selv bak jernteppet og i muslimske land har han møtt respekt. Han har samtalt med Yasir Arafat, Billy Graham, Kongos tidligere president Mobutu Sese Seko, Muammar al-Gaddafi, pave Johannes Paul II og mange flere.

3. april 1984 skal Blessitt ha vært med å be for George W. Bush til frelse.[4]

Forfatter[rediger | rediger kilde]

Arthur Blessitt har skrevet flere bøker. Den første kom ut på slutten av 1960-tallet og hadde tittelen Turned on to Jesus. Hans siste bok kom i 2007 og er en selvbiografi.

Se også[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.blessitt.com/joshua – om Joshua Blessitt Arkivert 29. januar 2008 hos Wayback Machine. Søkedato: 23. mars 2008
  2. ^ a b Knudsen, Ernst. 2008.
  3. ^ www.blessitt.com/crossinspace Arkivert 28. september 2007 hos Wayback Machine. Søkedato: 23. mars 2008
  4. ^ Unger, Craig. How George Bush really found Jesus Søkedato: 23. mars 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]