Kingdom Hearts

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For det første spillet i serien, se Kingdom Hearts (videospill).

Kingdom Hearts (キングダムハーツ Kingudamu Hātsu) er en japansk/amerikansk videospill-serie lagd og publisert av Square Enix. Spillene er et samarbeid mellom Square Enix og Buena Vista Games, og er under ledelse av Tetsuya Nomura, en spill og figur-designer for Square Enix. Spillene er en kombinasjon av forskjellige Disney historier som tilsammen utgjør deler av "Kingdom Hearts" universet. Serien har i denne sammenheng også mange av Disney figurenes offisielle stemmer som Haley Joel Osment, David Gallagher, Jesse McCartney, Hayden Panettiere, Christopher Lee, Willa Holland, Jason Dohring, Mark Hamill og Leonard Nimoy. Figurer fra Square "Square Enix"s Final Fantasy er også med i spillet. Spillserien sirkulerer rundt hovedpersonen Sora, og hans søk for sine venner og møtene han gjør med Disney- og Final Fantasy figurene og deres verdener. Nylige spill har dermot sirkulert rundt andre karakterer som er sentrale for seriens historie.

Per februar 2012 er det utgitt 7 "Kingdom Hearts" spill over forskjellige spilkonsoller, og flere spill er planlagt. To av spillene har blitt utgitt til Sonys PlayStation 2, og ett til Nintendos Game Boy Advance. Spillene er som følger:

  1. Kingdom Hearts2002 – PlayStation 2
  2. Kingdom Hearts: Chain of Memories2005 – Game Boy Advance
  3. Kingdom Hearts II2006 – PlayStation 2

Figurer[rediger | rediger kilde]

Spillene inneholder mange figurer fra Disney-universet for eksempel Donald Duck, Mikke Mus og Langbein og Final Fantasy-spillene for eksempel Cloud Strife, Sephiroth og Tidus. Imidlertid inneholder spillet også nye figurer blant annet hovedpersonene Sora, Kairi og Riku.

Kingdom Hearts-Serien:

1. Kingdom Hearts Birth By Sleep

2. Kingdom Hearts

3. Kingdom Hearts Chain Of Memories

4. Kingdom Hearts 358/2 Days

5. Kingdom Hearts II

6. Kingdom hearts Re:Coded

7. Kingdom Hearts Dream Drop Distance

8. Kingdom Hearts Birth By Sleep A Fragmentary Passage

9. Kingdom Hearts III

10. Kingdom Hearts Melody of Memory

11. Kingdom Hearts Union x

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]