Wolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wolf
Generell informasjon
Utgivelsesår17. juni 1994
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde125 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMike Nichols
ProdusentDouglas Wick
Neal A. Machlis
ManusforfatterJim Harrison
Wesley Strick
Elaine May (ikke kreditert)[1]
MusikkEnnio Morricone
SjeffotografGiuseppe Rotunno
KlippSam O' Steen
Foran kamera
MedvirkendeJack Nicholson
Michelle Pfeiffer
Annen informasjon
BudsjettUSD 70 000 000
TotalomsetningUSD 131 002 597
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Wolf er en amerikansk skrekkfilm fra 1994 regissert av Mike Nichols, og er skrevet av Jim Harrison, Wesley Strick, og med musikk av Ennio Morricone og filmkunst av Giuseppe Rotunno.

Filmen hadde Jack Nicholson og Michelle Pfeiffer i hovedrollene, sammen med James Spader, Kate Nelligan, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Eileen Atkins, David Hyde Pierce, og Om Puri.

Handling[rediger | rediger kilde]

Will Randall blir bitt av en stor svart ulv som han ved et uhell treffer mens han er på vei hjem til Vermont. Kort tid senere blir han degradert fra sjefsredaktør for et forlag, når dette forlaget ble overtatt av tycoon Raymond Alden. Will blir erstattet av Wills protégé Stewart Swinton. Will mistenker at Stewart har en affære med hans kone Charlotte, etter at han lukter Stewarts duft på klærne hennes. Will biter Stewart på hånden når han kommer inn i leiligheten hans, og finner Charlotte halvnaken. Hans verste frykt blir bekreftet, og han drar uten å si et ord.

Will blir mer og mer aggressiv, når han begynner å oppføre seg som en ulv. Hans første transformasjon til varulv finner sted når han våkner om natten og jakter på en hjort. Neste morgen våkner Will ved en bekk, med blod på ansiktet og hendene hans. Han besøker Dr. Vijav Alezais, som gir ham en amulett for å beskytte ham mot å bli en ulv. Den kvelden forvandles Will til en varulv igjen. Når en tyv forsøker å stjele lommeboken hans, blir tyven angrepet av Will som biter av fingrene til tyven. Will våkner senere opp på et hotell-rom, uten noen minner om hva som skjedde.

Will organiserer et mytteri blant forlagets forfattere, som truer med å forlate hele forlaget med mindre Will får tilbake jobben som sjefsredaktør. Raymond sier seg enig, og Wills første handling er å gi Stewart sparken. Neste morgen fårWill besøk fra etterforsker Bridger, for å informere om at Charlotte ble funnet død i Central Park. Will lurer på om han kan ha myrdet Charlotte.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Weinraub, Bernard (17. juni 1994). «A ‘Wolf’ for all seasons». The New York Times News Service. TimesDaily. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]