William Christopher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
William Christopher
Good Times 1975.JPG
Født 20. oktober 1932
Evanston, Illinois
Utdannet ved Wesleyan University
Nasjonalitet USA
IMDb IMDbRedigere på wikidata

William Christopher (født 30. oktober 1932 i Evanston i Illinois) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle som fader Mulcahy i TV-serien M*A*S*H og i spin-offen AfterMASH, og som menig Lester Hummel i Gomer Pyle, U.S.M.C.

Etter New Trier High School i Winnetka, Illinois fortsatte han på Wesleyan University i Middletown, Connecticut i 1954. Han ble uteksaminert i drama og drev også med fekting, fotball, synging og opptrådte på ulikt vis. Han møtte sin kone, Barbara O' Conner, på en blind date. De giftet seg i 1957 og har to sønner sammen, John og Ned.

Etter en rekke ulike roller avanserte Christopher til roller i flere off-Broadway, som for eksempel The HostageOne Sheridan Square. Debuten på Broadway var Beyond the Fringe. Christopher forlot scenen i New York til fordel for TV-produksjoner i Hollywood, det han hadde roller i The Andy Griffith Show, Death Valley Days, The Patti Duke Show og The Men from Shiloh. Han hadde også roller i Gomer Pyle, U.S.M.C., That Girl og Hogan's Heroes. Etter M*A*S*H har Christopher fortsatt med ulike opptredener, blant annet i Murder, She Wrote.

Christopher har også hatt filmroller, så som i The Fortune Cookie, The Private Navy of Sgt. O'Farrell, The Shakiest Gun in the West, With Six You Get Egg Roll og Hearts of the West. Innenfor TV har han blant annet vært innom The Movie Maker, The Perils of Pauline og For the Love of It.

Christopher bruker mye av sin tid på National Autistic Society (USA) fordi hans sønn Ned er autist. I 1985 skrev han og hans kone boka Mixed Blessings som handler om erfaringene med å ha en barn med autisme.

Etter M*A*S*H har Christopher hatt gjesteopptredener i flere TV-program og serier, blant annet Mad About You i 1998. Christopher har fortsatt å jobbe innenfor teater, inkludert en teaterturne i USA midt på 90-tallet med Jamie Farr der han spilte Neil Simons The Odd Couple.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]