Wayne Rogers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Wayne Rogers
Wayne Rogers Trapper John MASH 1972.JPG
Født William Wayne McMillan Rogers III
7. april 1933 (82 år)
Birmingham, Alabama, USA
Ektefelle Mitzi McWhorter (1960–1983)
Amy Hirsh (1988–present)
Yrke Skuespiller, regissør, manusforfatter, investor, fjernsynspersonlighet
Nasjonalitet USA
Alma mater Princeton University
Aktive år 1959–
IMDb IMDb

William Wayne McMillan Rogers III (født 7. april 1933 i Birmingham i Alabama) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for sin rolle som legen Trapper John McIntyre i TV-serien M*A*S*H. Han etterfulgte Elliott Gould som spilte hans rolle i filmen M*A*S*H og ble selv etterfulgt av Pernell Roberts i spin-offen fra M*A*S*H, Trapper John, M.D..

Rogers har spilt i både TV og film, deriblant TV-seriene The F.B.I., Gunsmoke og Gomer Pyle, U.S.M.C.. Han har hatt fem gjesteroller i Murder, She Wrote og har også jobbet som produsent, manusforfatter og regissør. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

M*A*S*H[rediger | rediger kilde]

Rogers trodde først han skulle gjennom audition for rollen som «Hawkeye» Pierce, men etter at han mente at rollen ble for kynisk bad han om å bli testet for rollen som Trapper John. Han ble først fortalt at Trapper og Hawkeye ville være likeverdige hovedroller, men dette endret seg da rollen som Hawkeye til slutt ble besatt av Alan Alda som hadde hatt en langt bedre skuespillerkarriere enn Rogers.

Selv om de to likte hverandre mislikte Rogers hvordan manusforfatterne stadig gav Aldas karakter alle fordeler, både humoristiske og dramatiske. Det første tegnet på dette var da Hawkeye ble utpekt til sjefskirurg, selv om dette var Trappers rolle i filmen og romanen.

Etter tre sesonger bestemte Rogers seg for å forlate M*A*S*H fordi han følte seg mer som en sidefigur enn som en hovedrolle. Han mislikte også at kontrakten hans inneholdt en klausul om at han kunne sparkes om han gjorde noe produsentene mislikte. Han ble stevnet for kontraktsbrudd men saken ble avvist fordi det viste seg at han ikke hadde signert noen kontrakt i hele tatt, nettopp på grunn av klausulen.

I ettertid erkjente Rogers at han angret på å ha forlatt M*A*S*H med tanke på hvor lenge serien gikk; «If I had known it would run that long eleven seasons, I probably would have kept my mouth shut and stayed put.» (Hvis jeg hadde visst at den ville gå over elleve sesonger så ville jeg trolig ha holdt munn og blitt værende).

Etter skuespillerkarrieren klarte Rogers å etablere seg som investor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Wayne Rogers – Kort kronologisk oversikt over Wayne Rogers liv på engelsk