Wild at Heart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For albumet til David Pedersen, se Wild At Heart (album)
Wild at Heart
Generell informasjon
SjangerKrim - Thriller - Svart komedie
Utgivelsesår1990
Prod.landUSA
Lengde124 min.
Aldersgrense18 (1990) (Norge)
Bak kamera
RegiDavid Lynch
ProdusentSteve Golin
Monty Montgomery
Sigurjon Sighvatsson
ManusforfatterDavid Lynch
MusikkAngelo Badalamenti
SjeffotografFrederick Elmes
KlippDuwayne Dunham
Foran kamera
MedvirkendeNicolas Cage
Laura Dern
Diane Ladd
Harry Dean Stanton
Willem Dafoe
Annen informasjon
Budsjett$10 millioner
Eksterne lenker

Wild at Heart er en amerikansk kriminalthriller, road movie og svart komedie fra 1990 regissert av David Lynch. Hovedrollene spilles av Nicolas Cage og Laura Dern. Filmen er basert på en den første boka i serien om Sailor and Lula, skrevet av Barry Gifford i 1990.

Filmen fikk sensurproblemer på grunn at dens voldelige innhold.

Den ble belønnet med Gullpalmen ved Filmfestivalen i Cannes.

Handling[rediger | rediger kilde]

Lula og Sailor er elskere før han blir fengslet for å ha drept en mann som angrep Sailor med en kniv. Angriperen, Bobby Ray Lemon, ble ansatt av Lulas mor, Marietta Fortune. Etter at Sailor blir løslatt, henter Lula ham utenfor fengsel. De overnatter på hotell, og går for å se speed metal bandet Powermad. Sailor slåss mot en mann som forsøker å flørte med Lula. Senere, tilbake på hotell-rommet, bestemmer Sailor og Lula seg for å flytte til California og bryte Sailors vilkår for prøveløslatelse.

Marietta ansetter privatetterforsker Johnnie Farragut for å finne dem og bringe dem tilbake. Hun ansetter også en gangster, Marcello Santos, for å spore dem opp og drepe Sailor. Men Santos og hans håndlangere dreper Farragut, og sender Marietta inn i en skyld-drevet psykose. Uvitende om alle hendelsene i North Carolina, fortsetter Lula og Sailor reisen. Med lite penger igjen setter Sailor kursen mot Texas hvor han kontakter en tidligere venn Perdita Durango, som kanskje kan hjelpe dem. Samtidig forsøker Lula å skjule at hun er gravid med Sailors barn.

Sailor går med på å gjennomføre et ran for å få tak i penger, men blir nesten drept når en sheriff-assistent åpner ild mot dem. Sailor blir deretter arrestert, og dømt til seks års fengsel. Når Sailor sitter i fengsel, føder Lula barnet deres. Etter løslatelsen fra fengsel bestemmer Lula seg for å gjenforenes med ham. Hun avviser morens innvendinger over telefon, og går for å hente Sailor sammen med sønnen deres. Men Sailor avslører han at ønsker å forlate dem begge, etter å ha bestemt seg for at han ikke er god nok for dem.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]