Wild Wild West

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wild Wild West
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 30. juni 1999
Prod.landUSA USA
Lengde106 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiBarry Sonnenfeld
MusikkElmer Bernstein
Foran kamera
MedvirkendeWill Smith
Kevin Kline
Kenneth Branagh
Salma Hayek
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Wild Wild West er en amerikansk film fra 1999, basert på den originale TV-serien, «The Wild Wild West». Regissør er Barry Sonnenfeld, og blant skuespillerne er Will Smith, Kevin Kline, Kenneth Branagh og Salma Hayek. På samme måte som i TV-serien er det i filmen en mengde avansert, gammeldags teknologi, betegnet som steampunk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er lagt til de amerikanske Sørstatene på 1800-tallet hvor kaptein James West (Will Smith) og Artemus Gordon (Kevin Kline) jakter på General McGrath som er mistenkt for å stå bak ett massemord. Jakten går først til et bordell hvor de prøver (uten hell) å arrestere generalen. Dette fører til et stort slagsmål, og en vogn med nitroglyserin krasjer inn i bygningen og starter en stor brann. Både West og Gordon, sistnevnte utkledd som kvinne, må rømme fra stedet. Senere er West og Gordon i Washington, DC, for å møte Ulysses S. Grant i Det hvite hus. Presidenten informerer dem om at noen av USAs viktigste forskere og vitenskapsmenn på mystisk vis er forsvunnet. Presidenten vil at West og Gordon skal finne ut hva som har skjedd med dem.

Om bord i toget deres, undersøker Gordon og West hodet til en myrdet vitenskapsmann, og de benytter en spesiell projektor til å få frem ett bilde av det siste forskeren så før han døde. På bildet ser de general McGrath og en ledetråd til hvor generalen befinner seg, og dette leder dem til New Orleans. Denne ledetråden fører dem også til doktor Arliss Loveless, en tidligere vitenskapsmann som arrangerer en fest. West tror at en av de kvinnelige gjestene på festen egentlig er Gordon i forkledning, og han gjør en feil som resulterer i de andre gjestene prøver å lynsje ham. I mellomtiden sniker Gordon seg rundt i doktoren herskapshus og kommer over Rita Escobar som sitter fanget, og han klarer å befri henne. Gordon hjelper West å rømme fra lynsjingen, og alle tre flykter med toget deres. På toget spør Rita Escobar om hjelp i å redde faren sin, professor Escobar, en vitenskapsmann som ble kidnappet av general McGrath.

Senere holder Arliss Loveless en demonstrasjon for å vise frem sitt nyeste våpen: en dampdrevet stridsvogn som bruker general McGraths soldater som målskive under en demonstrasjon, noe som gjør McGrath veldig sint. Når McGrath krever en forklaring blir han skutt av doktoren og forlatt for å dø. Senere blir den døende McGrath funnet av Gordon, West og Rita Escobar. McGrath avslører at han er uskyldig i anklagene om massemord, og at Loveless er den egentlige skyldige. Gordon, West og Rita tar deretter opp jakten på Loveless i toget deres. West klarer å deaktivere toget til Loveless, men ikke før Loveless bruker en kanon til å stoppe toget deres. Rita Escobar som er livredd for å bli tatt til fange av doktoren igjen, utløser ved ett uhell en sovegass som slår ut både West, Gordon og henne selv.

De våkner igjen etter å ha blitt tatt som gissel av Loveless, og gjengen hans har tatt kontroll over toget deres. McGrath skryter av at han har til hensikt å ta president Grant til fange under en seremoni. West og Gordon blir vitne til Loveless' ultimate våpen: en gigantisk mekanisk edderkopp bevæpnet med kanoner av nitroglyserin. Loveless bruker den mekaniske edderkoppen til å fange presidenten. Loveless' plan er å ødelegge USA med mindre presidenten går med på å dele opp USA i flere mindre stater og gi makten i de forskjellige statene til Storbritannia, Frankrike, Spania og Mexico, i tillegg til at han skal beholde ett gigantisk landområde for seg selv. Loveless krever at president Grant etterkommer kravene hans, men presidenten nekter. Loveless prøver å skyte Gordon i ett forsøk på å få presidenten til å overgi seg. Men West klarer å distrahere Loveless, slik at Gordon kan slippe unna. Men Loveless klarer å stikke av i den påfølgende kampen, og han tar presidenten med seg.

For å redde presidenten, bygger Gordon og West en flymaskin som klarer å ta igjen Loveless' mekaniserte edderkopp. Gordon og West krasjer flyet rett inn i edderkoppen og en kamp oppstår, nå på mekaniske bein. Gordon og West får overtaket, og Loveless faller ut av edderkoppen til sin sikre død. Presidenten utnevner Gordon og West til de første agentene i det nylig opprettede Secret Service. Gordon og West møter Rita Escobar igjen. Hun nevner at professor Escobar egentlig er ektemannen hennes, og ikke faren hennes som hun tidligere hadde påstått. Den siste scenen i filmen viser Gordon og West som rir gjennom ørkenen og inn i solnedgangen. Kameraet panorerer utover, og viser at de faktisk rir gjennom ørkenen på den mekanisk edderkoppen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]