Wikipedia:Underprosjekter/Skøytesport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Forsiden   Nyheter   Oppgaver   Artikler   Vurdering   Medlemmer   Diskusjon   Hjelp   Stevner

Underprosjektet skøytesport er et av Wikipedias underprosjekter som fokuserer på individuell skøytesport, og dermed ikke på lagidretter som bandy, ishockey eller rulleskøytehockey. Artiklene som omhandler hurtigløp, kortbaneløp, kunstløp, isdans, formasjonsdans, langløp(turløp/mosjonsløp) og rulleskøyter er underlagt skøyteprosjektet, ved siden av lagidretten roller derby som er med siden den ikke bruker kølle, puck eller ball i sin idrett. Andre tilhørende artikler til underprosjektet er tilhørende arenaer og organisasjoner, inkludert ledere, dommere og startere, ligger også under dette prosjektets oppgaver å opprette, utforme, utdype og perfeksjonere.
Prosjektet ble påbegynt i november 2011.

Anni Friesinger fikk statuetten i 2003

Oscarstatuetten er en hederspris som deles ut innen hurtigløp på skøyter. Prisen er til minne om skøyteløperen Oscar Mathisen og har siden 1959 vært tildelt av Oslo Skøiteklub som en markering av sesongens største skøytebragd. Statuetten er en miniatyr av billedhuggeren Arne Durbans statue av Oscar Mathisen, som står utenfor Frogner stadion. Utdelingen skjer i forbindelse med Oscarløpet like før jul.

Utvelgelsen av årets største skøytebragd har hovedsakelig vært basert på prestasjoner fra internasjonale mesterskap som EM på skøyter, allround for damer og herrer, VM på skøyter, allround for damer og herrer, OL-medaljer for damer og herrer. Verdensrekordløp kan være avgjørende for utfallet. De åtte første årene, frem til 1967, kunne ikke en utøver vinne trofeet mer enn én gang. Dermed kunne ikke for eksempel den første mottakeren av statuetten, Knut Johannesen, belønnes med en ny etter den fantastiske 10 000-meteren i OL 1960. Tilsvarende kunne heller ikke svensken Jonny Nilsson tildeles oscarstatuetten etter VM-gullet i 1963. Statuetten var forbeholdt menn helt frem til 1987, og Bonnie Blair var den første kvinne som mottok trofeet i 1992. Vinneren for 2015 var Brittany Bowe. les mer…

Navigasjon

Kategorier

Nyheter i prosjektet

Visste du at …

Meld deg på!

Antall medlemmer per 1. juni 2013: 2

Ting du kan gjøre

Det er en hel del oppgaver dette prosjektet har foran seg. Hvis du ønsker å bidra direkte med prosjektets utforming kan du redigere i vei eller diskutere det på diskusjonssidene. Hvis du ønsker å vite hvilke artikler som trengs, se listen over oppgaver.

Siste 25 artikler i prosjektet

22.10: Enkeltdistanse-NM på skøyter 2017 · Bjørn Magnussen 16.10: Rommy Muñoz · Jennifer Caicedo · Jay Ramirez 15.10: Daniel Zapata 14.10: Pedro Causil · Mario Valencia 28.09: Finske mesterskap på skøyter sprint for damer 26.09: Kiira Korpi · Jelena Radionova 25.09: Kirsti Lay 23.09: Europamesterskapsrekorder på skøyter for damer 10.09: Anna Pogorilaja 08.09: Satoko Miyahara 07.09: Guillaume Cizeron · Gabriella Papadakis · EM i kunstløp 2016 06.09: SM på skøyter, sprint for herrer · SM på skøyter, sprint for damer 13.08: Kunstløp-NM på skøyter 2013 08.08: EM i kunstløp 06.08: Laura Lepistö · Jelizaveta Tuktamysjeva · Aljona Leonova

Prosjekter Dette er et underprosjekt