WandaVision

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
WandaVision
Generell informasjon
Sjanger
Prod.landUSA
Episoder7 (liste)
Lengde29–41 minutes min. (per episode)
SpråkEngelsk
Basert på
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)Jac Schaeffer
Prod.leder
  • Kevin Feige
  • Louis D'Esposito
  • Victoria Alonso
  • Matt Shakman
  • Jac Schaeffer
ProdusentChuck Hayward
RegiMatt Shakman
TittelmusikkChristophe Beck
MusikkChristophe Beck
FotoJess Hall
Prod.selskapMarvel Studios, Disney Platform Distribution
Sending
TV-kanalDisney+
Eksterne lenker
IMDb

WandaVision er en amerikansk tv-miniserie laget av Jac Schaeffer for strømmetjenesten Disney+, basert på Marvel-tegneseriene om Wanda Maximoff / Scarlet Witch og Vision. Serien er basert på Marvels Filmatiske Univers (MCU) og deler kontinuitet med filmene i serien. Hendelsene i serien foregår i etterkant av filmen Avengers: Endgame (2019). WandaVision er produsert av Marvel Studios, med Schaeffer som forfatter og med Matt Shakman på regi.

Elizabeth Olsen og Paul Bettany gjenopptok sine roller som Wanda Maximoff og Vision fra filmserien, mens Debra Jo Rupp, Fred Melamed, Kathryn Hahn, Teyonah Parris, Randall Park, Kat Dennings, og Evan Peters innehaver diverse andre hovedroller. I september 2018 utviklet Marvel Studios et antall miniserier for Disney+ med støttende karakterer fra MCU-filmer, deriblant Wanda og Vision i hovedrollene. Serien ble offisielt kunngjort i april 2019. Serien er en hyllest til fortidens sitcoms, med Wanda og Vision som lever i en virkelighet som tar dem gjennom forskjellige tiår av tv-historie. Filmingen begynte i Atlanta i Georgia i november 2019, før produksjonen stanset i mars 2020 på grunn av COVID-19-pandemien. Produksjonen ble gjenopptatt i Los Angeles i september 2020 og endte i november.

Premisset[rediger | rediger kilde]

Satt tre uker etter hendelsene av Avengers: Endgame (2019), Wanda Maximoff og Vision lever ett idyllisk liv i byen Westview i New Jersey, og de prøver å skjule deres sanne opprinnelse. Når de begynner å gå inn i nye tiår og møte tv-troper, mistenker paret at ting ikke er som de virker.

Dokumentar[rediger | rediger kilde]

I februar 2021 ble dokumentar-serien Assembled annonsert. Seriens første episode, Assembled: The Making of WandaVision, går bak kulissene under innspillingen av serien med Olsen, Bettany, Parris, Hahn, Dennings, Park og flere medvirkende for å diskutere klassiske sitcoms som inspirerte serien, hvordan mannskapet klarte å gjenskape filming som likner tidlig sitcoms, og opplevelsen av filming foran et live-studio publikum. Dokumentaren ble utgitt på Disney+ 12. mars 2021.