Vikhammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 63°26′17″N 10°37′34″Ø

Vikhammer sentrum

Vikhammer er sentrum i det ene av to befolkningsmessige tyngdepunkter i Malvik kommune i Trøndelag. Det andre tyngdepunktet i kommunen er Hommelvik der kommuneadministrasjonen er lokalisert. Vikhammer sentrum er beliggende ca. 13 km fra Trondheim sentrum, og har jernbanestasjon (12,7 km fra Trondheim sentralstasjon), kjøpesenter, lege og ikke langt unna ligger Malvik videregående skole, Vikhammer barneskole og Vikhammer ungdomsskole. Navnet Vikhammer kommer fra en gård med samme navn.

Bebyggelsen rundt Vikhammer består i hovedsak av eneboliger, og henger sammen med boligområdene på Saksvik og Hundhammeren videre vestover, inntil bebyggelsen langs fylkesveien opphører brått ved kommunegrensa mot Trondheim.

Vikhammer sentrum ligger langs Malvikvegen, som inntil det ble bygget motortrafikkvei mellom Ranheim og Hell, var en del E6. Fra lyskrysset i Vikhammer, går det en forbindelsesvei opp den såkalte Elvdalen til Leistad og nye E6. Ved midlertidige stengninger av Væretunnelen på E6, ledes trafikken fra E6 via Elvdalen og ned til Vikhammer og videre mot Trondheim via Saksvik og Hundhammeren.

Kollektivtilbudet på Vikhammer er AtBs linje 37 mellom Trondheim og Vikhammeråsen og linje 38 mellom Melhus og Hommelvik/Stjørdal. NSBs lokaltog Lerkendal-Steinkjer har stopp på Vikhammer stasjon en gang i timen [1][død lenke] hver vei, og også togene til/fra Östersund stopper på Vikhammer stasjon.

En stor del av de som bor på Vikhammer og nærmeste omegn har sin arbeidsplass i Trondheim.

Se også[rediger | rediger kilde]