Hundhammeren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hundhammeren
Trondheim Hundhammeren Malvik IMG 4571.JPG
Hundhammeren ligger midt i bildet, med Trondheim øverst til venstre og Vikhammer til høyre
Postnummer7562 Saksvik
KommuneMalvik

Hundhammeren er et område i tettstedet Malvik i Malvik kommune i Trøndelag. Området strekker seg fra kommunegrensen til Trondheim og til Saksvik. Hundhammeren ligger ned mot Trondheimsfjorden, ca. 1,5 km vest for Vikhammer og omtrent 4 km øst for Ranheim. Hundhammeren, Saksvik, Vikhammer og Malvik danner tilsammen ett felles tettsted og har tilsammen 6 965[1] innbyggere (2018).

Området består av en del skog og noe landbruk, men for det meste boligbebyggelse i form av eneboliger, rekkehus og blokker.

Offentlig kommunikasjon[rediger | rediger kilde]

Hundhammeren har bussforbindelde til Trondheim, fra flere steder langs Malvikveien (Gamle E6). I tillegg går det lokalbuss fra Væretrøa til Trondheim.

Den nærmeste stoppestedet for lokaltog er Vikhammer stasjon, ca. 3 kilometer østover, og det nærmeste stoppested for Nordlandsbanen og Meråkerbanen er Trondheim sentralstasjon, ca. 10 kilometer vestover. Den nedlagte jernbanestasjonen Hundhammeren stasjon, ligger på Hundhammeren.

Nærmeste flyplass er Trondheim lufthavn VærnesStjørdal, ca. 20 km østover.

Europavei 6 går i tunnel gjennom Øvre Hundhammeren.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 3. desember 2018. Besøkt 3. desember 2018.