Hopp til innhold

Vestlandsrevyen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vestlandsrevyen
Generell informasjon
TypeNyheter, Distriktsnyheter
SjangerAktualiteter
Prod.landNorges flagg Norge
Sesonger29 (år sesonger)
Lengde5 - 10 - 15 (per episode)
Sending
Periode11. november 1991d. d.
TV-kanalNRK1, NRK2 og NRK TV som strømmetjeneste

Vestlandsrevyen er NRKs distriktssending for Vestland og den eldste av NRKs distriktssendinger på TV.

Vestlandsrevyen var tidligere navnet på NRKs distriktsnyhetssending for gamle Hordaland og Sogn og Fjordane, men etter fylkessammenslåingen i januar 2020 er det benevnelsen på distriktssendingen for Vestland fylke.[1]

Historikk

[rediger | rediger kilde]

Vestlandsrevyen hadde sin første sending den 11. november 1991. Programledere for den første sendingen var Kari Amble og Arild Sondre Sekse. Dette var også NRKs første distriktssending.

Det var daværende kringkastingsjef Einar Førde som beslutningen om å ha distriktssendinger fra hele Norge. Hordaland og Sogn og Fjordane var først ut med Vestlandsrevyen. Det var mildt sakt en sukssé, 300 000 fulgte med på programmet den første uken, som betydde at var flere folk i destriktet som så på Vestlandsrevyen enn Dagsrevyen. Noen måneder senere kom Nordnytt og etter hvert fikk alle distriktskontorene til NRK egne nyhetssendinger på TV. Satsingen på distriktssendinger var et tiltak for å styrke NRKs markedsposisjon i forhold til den nye TV-kanalen TV 2.[2]

Sendetider og sendesteder

[rediger | rediger kilde]

Programmet blir sendt fra NRK Vestlands studio i Bergen. 12. oktober 2017 var siste sendedag i studio på Minde, før det nye mediahuset Media City Bergen ble tatt i bruk som studio.

På hverdager sendes Vestlandsrevyen to ganger fra mandag til torsdag, med sendetidene kl 19.45–kl 20.00 og kl 23.05–23.10. På fredag sendes programmet kun én gang, fra kl 19.30 til kl. 19.40.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Dyveke Buanes blir ny redaktør – frå nyttår er det klart for NRK Vestland. NRK. Besøkt 8. april 2020.
  2. ^ Fordal, Jon Annar (10. november 2011). «20 år med Vestlandsrevyen». NRK. Besøkt 30. oktober 2020. 
Autoritetsdata