Vestfold og Telemarks litteraturpris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Vestfolds Litteraturpris)
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestfold og Telemarks litteraturpris, fram til 2019 kalt Vestfold litteraturpris, er en norsk litterær pris som tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold og Telemark fylke. Prisen ble innstiftet i 1997.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Fram til 2009 ble utmerkelsen gitt av bokhandelen Norli i Tønsberg (tidligere Olafsens Bog- og Papirhandel). Vestfold fylkeskommune overtok eierskap og rettigheter til prisen og utdelingen i 2012. Fra 2020 ble prisen utvidet til Vestfold og Telemarks Litteraturpris.

Vestfolds Litteraturpris er primært en skjønnlitterær pris, men kan også gis til en sakprosaforfatter. Juryen for prisen består av fem medlemmer; ett fra bibliotek i Vestfold oppnevnt av biblioteksjefene i Vestfoldkommunene, ett fra Pris- og stipendkomiteen i Vestfold fylkeskommune (leder), ett fra Vestfold fylkeskommune oppnevnt av fylkesrådmannen, ett fra – og oppnevnt av – det litteraturfaglige miljøet ved Høgskolen i Vestfold og én fylkesekstern litteraturkritiker oppnevnt av fylkesrådmannen.

Litteraturprisen deles ut under Litteraturuka i Vestfold hvert år. Prisen består av et grafisk blad og et reisestipend på 25 000 kroner.

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]