Vestfolds Litteraturpris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestfolds Litteraturpris er en norsk litterær pris som tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold. Prisen ble innstiftet i 1997. Fram til 2009 ble den gitt av bokhandelen Norli i Tønsberg (tidligere Olafsens Bog- og Papirhandel). Vestfold fylkeskommune overtok eierskap og rettigheter til prisen og utdelingen i 2012.

Vestfolds Litteraturpris er primært en skjønnlitterær pris, men kan også gis til en sakprosaforfatter. Juryen for prisen består av fem medlemmer; ett fra bibliotek i Vestfold oppnevnt av biblioteksjefene i Vestfoldkommunene, ett fra Pris- og stipendkomiteen i Vestfold fylkeskommune (leder), ett fra Vestfold fylkeskommune oppnevnt av fylkesrådmannen, ett fra – og oppnevnt av – det litteraturfaglige miljøet ved Høgskolen i Vestfold og én fylkesekstern litteraturkritiker oppnevnt av fylkesrådmannen.

Vestfolds Litteraturpris deles ut under Litteraturuka i Vestfold hvert år. Prisen består av et grafisk blad og et reisestipend på 25 000 kroner.

Prisvinnere[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]