Litteraturuka i Vestfold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Litteraturuka i Vestfold er en årlig litteraturfestival i Vestfold som går av stabelen på fast plass i uke 45 i november. Festivalen ble startet i 1997 i samarbeid mellom blant annet Tunsberg Litterære selskap, Vestfold fylkesbibliotek og Norli bokhandel i Tønsberg (tidligere Olafsen Bog- og Papirhandel).

Fra og med 2009 har Vestfold fylkeskommune hatt eierskapet til Litteraturuka i Vestfold, og Vestfold fylkesbibliotek har hatt teknisk og kunstnerisk arrangøransvar. Vestfold fylkesbibliotek samarbeider med bibliotekene i fylket om innhold og program. Litteraturuka er blant Vestfolds største kulturarrangementer. Drøyt 60 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger for barn og voksne med presenteres over hele Vestfold fylke, med folkebibliotekene som viktigste arena. I tillegg har festivalen en rekke andre arenaer den samarbeider med, slik som kirker, kulturhus, skoler etc.

Litteraturuka i Vestfold har siden oppstarten delt ut Vestfolds litteraturpris til en skjønnlitterær forfatter med tilknytning til regionen. Prisen er på 25 000 kroner og et verk av en vestfoldkunstner. Prisen overrekkes under åpningsarrangementet i Tønsberg og Nøtterøy bibliotek i Tønsberg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]