Ungt Entreprenørskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ungt Entreprenørskap (UE) er en landsomfattende ideell organisasjon som ble etablert 21. oktober 1997. Ungt Entreprenørskap arbeider med entreprenørskap i utdanning og tilbyr ulike programmer fra grunnskole til høyere utdanning. Organisasjonen består av et nasjonalt sekretariat og 17 fylkesorganisasjoner. Per desember 2014 hadde organisasjonen 96 ansatte på landsbasis. UE er medlem i den europeiske organisasjonen Junior AchievementYoung Enterprise (JA-YE Europe) og i den verdensomspennende organisasjonen JA Worldwide. Maalfrid Brath fra ManpowerGroup er styreleder.

Ungt Entreprenørskap ble stiftet av følgende institusjoner og organisasjoner: Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KmD), Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), Landbruks- og matdepartementet (LMD), Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Finans Norge (tidl. Sparebankforeningen), Kunnskapsdepartementet (KD) og Innovasjon Norge.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Ungt Entreprenørskap har i samarbeid med Østlandsforskning, Nord-Trøndelagsforskning og Nordlandsforskning gjennomført et tyvetalls evalueringer av arbeidet med entreprenørskap i utdanning.[1]

Omfang og aktivitetstall[rediger | rediger kilde]

I 2014 gjennomførte Ungt Entreprenørskap 234 677 elev- og studentaktiviteter i ulike programmer.

16 426 elever i grunnskolen drev Elevbedrift. 11 277 elever i videregående skole drev Ungdomsbedrift. 549 studenter i høyere utdanning drev Studentbedrift. På landsgjennomsnitt drev 17 prosent av elevene på et trinn i videregående skole Ungdomsbedrift i skoleåret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Om oss

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]