Finans Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Finans Norge
FinansNorge Logo RGB Pos.svg
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer994 970 925
Stiftet9. desember 2009[1]
LandNorge
LederKari Olrud Moen (1. mars 2023)[2][3]
Nettstedhttps://finansnorge.no (norsk)

Finans Norge er en arbeidsgiver- og næringsorganisasjon for finansnæringen i Norge og er en av landsforeningene i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Finans Norge representerer omtrent 250 finansbedrifter med rundt 50 000 ansatte.[4]

Historie[rediger | rediger kilde]

Finans Norge representerer finansnæringen i Norge, og ble etablert 1. januar 2010 av Sparebankforeningen og Finansnæringens Hovedorganisasjon. Organisasjonen het da Finansnæringens Fellesorganisasjon. Fra 1. januar 2013 ble også Finansnæringens Arbeidsgiverforening en del av Finans Norge. Fra 1. januar 2023 er Finans Norge en landsforening i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Finans Norge representerer finansforetak og finanskonsern som er aktive i det norske markedet. Foretakene driver finansiell virksomhet av ulik karakter og består av sparebanker, forretningsbanker, livsforsikringsselskaper, skadeforsikringsselskaper, inkassoselskaper, fintechselskaper, finansieringsforetak, fondsforvaltningsselskaper, verdipapirforetak og finanskonsern.

Finans Norge er avtalepart i finansbransjens tariffavtaler som er inngått med Finansforbundet, LO og flere andre arbeidstakerorganisasjoner. Finans Norge representerer finansnæringen og arbeidsgiverinteressene ved de årlige sentrale tarifforhandlingene.

Styreleder i Finans Norge er Benedicte Schilbred Fasmer fra april 2022.

Finans Norges arbeid[rediger | rediger kilde]

Finans Norge skal arbeide for å fremme medlemsbedriftenes næringspolitiske interesser og ivareta medlemsbedriftenes interesser i spørsmål vedrørende lønns- og arbeidsvilkår for deres ansatte. Målet er at medlemsbedriftene skal ha arbeidsvilkår og utviklingsmuligheter som gir grunnlag for lønnsom og solid drift og setter dem i stand til å betjene sine kunder på best mulig måte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Ledelse». Besøkt 1. mars 2023. 
  3. ^ «Kari Olrud Moen blir ny administrerende direktør i Finans Norge» (bokmål). 15. desember 2022. Besøkt 1. mars 2023. 
  4. ^ «Om oss». Finans Norge. Besøkt 1. mars 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]