Trinity – djevelens høyre hånd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trinity – djevelens høyre hånd
orig. Lo chiamavano Trinità...
Generell informasjon
Utgivelsesår1970
Prod.landItalia
Lengde110 min.
SpråkItaliensk
Bak kamera
RegiEnzo Barboni
MusikkFranco Micalizzi
SjeffotografAldo Giordani
Eksterne lenker

Trinity – djevelens høyre hånd [1] (Lo chiamavano Trinità... også vist på norsk fjernsyn med tittelen De kaller meg Trinity) er en spagettiwestern-komedie fra 1970 regissert av Enzo Barboni med Terence Hill og Bud Spencer i hovedrollene.

Filmen fikk i 1971 den offisielle oppfølgeren Trinity slår til igjen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Trinity er en unaturlig rask skytter. I en liten by i det ville vesten, blir han vitne til en lokal sheriff som er like rask med pistol som Trinity. Han blir vitne til at lensmannen skyter tre menn etter at de trakasserer ham for ikke å la en av deres kriminelle venner bli løslatt fra fengsel. Det viser seg snart at Trinity og sheriffen, Bambino, er brødre. Men Bambino er ikke særlig glad for å se broren sin.

Imidlertid danner brødrene et midlertidig partnerskap for å håndtere major Harriman, som forsøker å bli kvitt en gruppe pasifistiske bønder med den hensikt å bruke eiendommen deres til beite for hans egne hester. Trinity er imidlertid oppriktig opptatt av bøndenes velferd, og blir forelsket i søsteren deres. Han overtaler Bambino og Bambinos håndlangere for å trene de pasifistiske mormonene til å slåss for å beskytte gården deres.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Andre titler[rediger | rediger kilde]

Engelsk: They Call Me Trinity, My Name Is Trinity. Italiensk: Lo chiamavano Trinità... Spansk: Le llamaban Trinidad. Tysk: Die rechte und die linke Hand des Teufels.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]