Transformers: Dark of the Moon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Transformers: Dark of the Moon
Generell informasjon
SjangerAction
Science fiction
Eventyr
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde148 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Bay
ProdusentIan Bryce
Tom DeSanto
Lorenzo di Bonaventura
Don Murphy
Michael Bay (utøvende produsent)
Steven Spielberg (utøvende produsent)
ManusforfatterEhren Kruger
MusikkSteve Jablonsky
SjeffotografAmir Mokri
Foran kamera
MedvirkendeShia LaBeouf
Rosie Huntington-Whiteley
Josh Duhamel
John Turturro
Tyrese Gibson
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Transformers: Dark of the Moon er en sci-fi-actionfilm fra 2011, og en oppfølger til Transformers (2007) og Transformers: De beseirede slår tilbake (2009). Som i forløperne er Michael Bay regissør, og Shia LaBeouf hovedrolleinnehaver. I andre roller ser vi Rosie Huntington-Whiteley, Josh Duhamel, John Turturro, Tyrese Gibson, Patrick Dempsey, Frances McDormand og John Malkovich, mens Peter Cullen, Hugo Weaving, Leonard Nimoy, Jess Harnell, Charles Adler, Robert Foxworth og James Remar gir stemmer.

Decepticonene tapte det forrige slaget, men er nå hevngjerrige og sterkere enn noen gang. Sammen med blant andre Sam Witwicky (Shia LaBeouf) må autobotene ta ut sitt aller ytterste for å forhindre at decepticonene tar kontroll over jorden.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1961 krasjer en Arken, et romfartøy med en spesiell oppfinnelse som kan avslutte konflikten mellom autobotene og de ondsinnede Decepticons, på den mørke siden av jordens måne. Krasjet blir snart oppdaget av NASA, og USAs president John F. Kennedy autoriserer et oppdrag for å sende mannskap til månen for å undersøke romfartøyet ytterligere. I 1969 lander mannskapet fra Apollo 11 på Månen, og de inspiserer i all hemmelighet Arken før de reiser tilbake mot jordkloden. President Richard Nixon gir astronautene ordre om å holde alle detaljene fra dette måne-oppdraget strengt hemmelig.

Flere år senere forsøker Autobots å hjelpe det amerikanske militæret med å forhindre større konflikter rundt omkring i verden. Under et oppdrag til Tsjernobyl, Ukraina (området for Tsjernobyl-ulykken i april 1986) for å undersøke fremmed og ukjent teknologi, blir Autobots angrepet av Decepticon-forskeren Shockwave og den gigantiske Driller. Deception kommer seg unna, men Optimus Prime oppdager at teknologien opprinnelig kommer fra Arken. Etter å ha oppdaget det topphemmelige oppdraget til Månen fra 1969, reiser Autobots til Månen for å undersøke Arken videre. De oppdager en Sentinel Prime som ligger i koma - Optimus sin forgjenger som leder for Autobots - og fem søyler han opprettet i forsøk på å skape en mulighet for teleportering.

Etter at han kommer tilbake til jordkloden, bruker Optimus energien fra sin "Matrix of Leadership" for å gjenopplive Sentinel Prime fra koma. I mellomtiden blir Sam Witwicky mer og mer frustrert over at han ikke klarer å jobbe videre med Autobots, eller finne seg en annen jobb. Han blir også misunnelig på det nære forholdet mellom hans nye kjæreste, Carly Spencer, og hennes sjef Dylan Gould. Sam får informasjon av en eksentrisk medarbeider Jerry Wang om Arken, før Jerry blir myrdet av en Decepticon Laserbeak.

Sam kontakter deretter en nå velstående Sector 7-agent Seymour Simmons, og sammen innser de at Decepticons og deres leder Megatron myrder mennesker knyttet til de amerikanske og sovjetiske rom-oppdragene rundt Arken. De finner igjen to overlevende kosmonauter som avslører satellitt-fotografier av hundrevis av Søyler som ble lagret på Månen. Sam innser at Decepticons raidet Arken lenge før Apollo 11-oppdraget til månen. Men Decepticons forlot med vilje Sentinel og de fem søylene slik at Autobots senere kunne finne disse. Sam slår seg sammen med sin tidligere USAF-sjef Robert Epps, og flere tidligere NEST-soldater, for å endelig slå tilbake mot Decepticons.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Mennesker[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Sam Witwicky Shia LaBeouf
Carly Spencer Rosie Huntington-Whiteley
William Lennox Josh Duhamel
Seymour Simmons John Turturro
Robert Epps Tyrese Gibson
Dylan Gould Patrick Dempsey
Charlotte Mearing Frances McDormand
Bruce Brazos John Malkovich
Ron Witwicky Kevin Dunn
Judy Witwicky Julie White
Dutch Alan Tudyk
Jerry Wang Ken Jeong
General Morshower Glenn Morshower
Eddie Lester Speight
Seg selv Buzz Aldrin
Seg selv Bill O'Reilly
Voshkod Ravil Isyanov
President Kennedy Brett Stimely
President Nixon John H. Tobin
Defense Secretary McNamara Drew Pillsbury

Transformers[rediger | rediger kilde]

Rolle Stemmegiver
Optimus Prime Peter Cullen
Megatron Hugo Weaving
Sentinel Prime Leonard Nimoy
Ironhide Jess Harnell
Starscream Charles Adler
Ballgrim Robert Foxworth
Sideswipe James Remar
Dino Francesco Quinn
Que / Wheeljack George Coe
Wheelie Tom Kenny
Brains Reno Wilson
Shockwave / Soundwave / Barricade Frank Welker
Roadbuster / Amp Ron Bottitta
Leadfoot / Target John Di Maggio
Laserbreak Keith Szarabajka
Igor Greg Berg

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]