Robert Foxworth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Foxworth
Robert Foxworth 1975.JPG
Født1. november 1941[1]Rediger på Wikidata (78 år)
HoustonRediger på Wikidata
Ektefelle Elizabeth Montgomery (19931995)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Carnegie Mellon UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmregissør, stemmeskuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Theatre World Award (1972)[2]Rediger på Wikidata
Aktive år1969
IMDbIMDb

Robert Foxworth (født 1. november 1941 i Houston i Texas) er en amerikansk skuespiller som har opptrådt på film, teater og TV.

Foxworth ble utdannet ved Lamar High School og han fikk oppmerksomhet for første gang som skuespiller på forskjellige teater-oppsetninger, spesielt i Washington, D.C. Blant hans mange roller på film og TV er Foxworth mest kjent for sitt arbeid på såpeoperaen Falcon Crest mellom 1981 og 1987. I denne serien spilte han rollen som Chase Gioberti, nevøen til Jane Wymans rollefigur, som eier en liten del av vingården som store deler av serien utspiller seg på.

Han spilte Bernard Chenowith i serien Six Feet Under fra 2001 til 2003, og hadde en hovedrolle i filmen The Questor Tapes fra 1974. Foxworth hadde også en gjestehovedrolle i den syvende sesongen av serien The West Wing og han var gjesteskuespiller i tv-serien Law & Order. Han har også hatt gjesteroller i TV-serier som Star Trek: Deep Space Nine, The Outer Limits, Star Trek: Enterprise, Stargate SG-1 og Babylon 5. Foxworth har gjort stemmeskuespill som den korrupte professor Hamilton i Justice League Unlimited.

Han har også stemmen til Autobot Ratchet i filmversjonen av Transformers. Foxworth var en langvarig følgesvenn av Bewitched-stjernen Elizabeth Montgomery siden 1973, og de giftet i 1993. Hun døde etter to års ekteskap i 1995. Han er far til skuespillerne Bo Foxworth og Kristyn Foxworth som han fikk med sin første kone, Marilyn McCormick. Foxworth giftet seg med Stacey Thomas i 1998, og de bor sammen i Encinitas, California.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]