Patrick Dempsey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Patrick Dempsey
Patrick Dempsey cropped.jpg
Født13. januar 1962 (56 år)
Lewiston
Ektefelle Rocky Parker (19871994)
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Skuespiller, fjernsynsskuespiller, filmprodusent, filmregissør, stemmeskuespiller, sirkusartist, racerfører, teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet USA

Patrick Galen Dempsey (født 13. januar 1966 i Lewiston i Maine) er en amerikansk skuespiller med irske aner. Han oppnådde berømmelse i Hollywood1980-tallet, og har siden spilt i flere filmer, blant annet Transformers: Dark of the Moon, Can't Buy Me Love, Loverboy og Sweet Home Alabama.

Den aller første, virkelig store TV-rollen Dempsey fikk, var imidlertid som nevrokirurgen Dr Derek Sheperd i Grey's Anatomy, som hadde premiere på sesong 1 i USA i mars 2005. Serien vises for øvrig også i Norge. Men han har i tillegg hatt mindre roller i TV-serier som Will & Grace og The Practice.

Patrick har tidligere vært sjonglør og deltatt i nasjonale sjonglørkonkurranser i USA. Da han var ung, hadde han store drømmer om å bli supermodell. Patrick liker å kjøre bil på fritiden og er medeier i et indycar-lag. Han er også glad i å sykle.

Dempsey har vært nominert til flere priser, både alene og som del av skuespillerensemblet i blant annet Grey's Anatomy

Patrick har vært gift to ganger. Første gang giftet han seg i 1987, med moren til sin bestevenn. Dette ekteskapet varte frem til 1994. Fem år senere, i juli 1999, giftet han seg på nytt, nå med stylisten Jillian Fink. Dempsey og Fink er ikke lenger gift, og fikk i januar 2002 en datter. I september 2006 ble det avslørt at paret igjen ventet barn. 1. februar 2007 fødte Patricks kone to velskapte gutter, som har fått navnene Darby Galen og Sullivan Patrick.

Patrick Galen Dempsey har to søstre, som begge er eldre enn ham.

Han har vært et par ganger på norsk TV utenom Serier også, blant annet ble han med i Senkveld med Thomas og Harald. I april 2013 var han også med på programmet På hjul med Dag Otto.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]