Total Recall (2012)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Total Recall
TotalRecall 2012 logo.PNG
Generell informasjon
Utgivelsesår
 • 3. august 2012 (2012-08-03)
Prod.landUSA
Lengde118[1] min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørLen Wiseman
ProdusentNeal H. Moritz
Toby Jaffe
MusikkHarry Gregson-Williams
SjeffotografPaul Cameron
KlippChristian Wagner
Foran kamera
MedvirkendeColin Farrell
Kate Beckinsale
Jessica Biel
Bryan Cranston
John Cho
Bill Nighy
Annen informasjon
BudsjettUSD 125 000 000[2]
TotalomsetningUSD 198 467 168[3]
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Total Recall er en 2012 amerikansk dystopisk science fiction actionfilm nyinnspilling av 1990 filmen med samme navn, som var løst basert på 1966 novellen «We Can Remember It for You Wholesale» av Philip K. Dick. Filmen omhandler en vanlig arbeider som oppdager at han liv består av falske minner som er innplantet i han, og at hans virkelige identitet er en hemmelig agent. Han deretter følger ledetråder for å få tilbake sine minner og retunere til sin rolle. I motsetning til den opprinnelige filmen og novellen så inkluderer ikke plottet i denne filmen en reise til Mars[4] og fremstiller flere politiske overtoner. Filmen blander vestlige og østlige påvirkninger, mest bemerket i settingen og de dominerende befolkningene i de to nasjonalstatene i historien: «The United Federation of Britain» og «The Colony».

Total Recall ble regissert av Len Wiseman, manus av Mark Bomback, James Vanderbilt og Kurt Wimmer og med skuespillerne Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, John Cho og Bill Nighy. Den ble først annonsert i 2009[5] og ble sluppet i Nord-Amerika den 3. august 2012,[6] og tok inn over USD 198 millioner på verdensbasis.[3] Filmen fikk blandet til negative omtaler, men ble priser for visse aspekter, slik som actionsekvensene, mens filens mangel på humor, følelser og karakterutvikling skapte mest kritikk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mot slutten av det 21. århundre er jordkloden nesten helt ødelagt på grunn av kjemisk krigføring. Gjenværende beboelige områder finnes i bare to territorier: United Federation of Britain (UFB) som ligger på de britiske øyer og nord-vest i Europa; Eller kolonien, som dekker Australia. Fabrikk-arbeidere som bor i kolonien, pendler raskt til UFB hver dag via "The Fall" en tyngdekraft-heis gjennom jordens kjerne som gjør at det bare tar 17 minutter å krysse jorden. En motstandsbevegelse som opererer i UFB, som myndighetene i UFB ser på som en terrorist-bevegelse, ønsker å forbedre levekårene i kolonien.

Koloni-borger Douglas Quaid drømmer om å begynne som hemmelig agent, hjulpet av en navnløs kvinne. Lei av fabrikk-jobben sin om å bygge politi-roboter sammen med vennen Harry, besøker han Rekall, et selskap som implanterer kunstige minner. Quaid velger en fantasi som hemmelig agent. Et Rekall-emblem blir stemplet på armen hans, og fantasien blir lastes opp av tekniker McClane. Men de oppdager at Quaid allerede har reelle minner om å være spion. Når McClane begynner å spørre Quaid om disse minnene, bryter en gruppe UFB-politi ser inn, dreper hele Rekall-staben, og forsøker å arrestere Quaid. Men han reagerer instinktivt, og dreper hele troppen.

Når Quaid kommer hjem, forsøker hans kone Lori å drepe ham, og avslører at hun er en UFB-etterretningsagent, og at de bare har vært "gift" i seks uker - ikke sju år. Quaid rømmer, kontakter en gammel venn, Charles Hammond, som tar ham med til en safe hvor Quaid oppdager en melding fra seg selv og inneholder adressen til en leilighet. Forfulgt av Lori, menneskelige og robot-politi, blir Quaid reddet av Melina, kvinnen fra hans drømmer. I en leilighet finner Quaid et nytt opptak, som avslører at han faktisk heter Carl Hauser, en agent som arbeider for UFB-kansler Cohaagen for å infiltrere en motstandsbevegelse. Det ble implantert falske minner hos Quaid for å manipulere ham. Opptaket avslører også at Cohaagen ønsker å bruke roboter for å utslette hele kolonien.

Rolleinnehavere[rediger | rediger kilde]

 • Colin Farrell som Douglas «Doug» Quaid/Carl Hauser, en fabrikkarbeider som plages av rare voldelige drømmer.[7]
 • Kate Beckinsale som Lori, en UFB hemmelig agent som utgir seg for å være Quaids kone.[8]
 • Jessica Biel som Melina, et medlem av motstandsbevegelsen og Quaid/Hausers kjærlighetsinteresse.[8] Den utvidede regissørens klipp kjørt det klart at hun er Matthias' datter.
 • Bryan Cranston som Chancellor Vilos Cohaagen, den korrupte og nådeløse Chancellor av United Federation of Britain.[9]
 • Bokeem Woodbine som Harry, Quaids «bestevenn».
 • Bill Nighy som Matthias Lair, lederen av motstandsbevegelsen.[10]
 • John Cho som Bob McClane, en representant for Rekall som tilbyr Quaid en mulighet til å oppleve et ikke reelt eventyr.[11]
 • Kaitlyn Leeb som Damen med tre bryster[12][13]
 • Steve Byers som Henry Reed, et dekke for Hauser
 • Ethan Hawke, som Hausers opprinnelige utseende. I manuset til den opprinnelige filen, både Hausers minne og fysiske utseende ble sterkt modifisert av UFB for å gjøre ham til Quaid. Dette plottet ble fjernet fra teaterversjonen, så Hawke er kun med i den utvidede regissørversjonen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Title « British Board of Film Classification». BBFC.co.uk. 16. juli 2012. Besøkt 20. juli 2012. 
 2. ^ "Daily Box Office Results for Friday, August 3, 2012". Box Office Mojo. IMDb. Hentet 6. august 2012.
 3. ^ a b «Total Recall (2012) Total Lifetime Grosses». Besøkt 16. oktober 2012. 
 4. ^ Warner, Kara (20. april 2012). «Total Recall remake heads in 'a different direction' from original». MTV. Besøkt 27. april 2012. 
 5. ^ «A Total Recall Remake is Very Real». ComingSoon.net. CraveOnline. 26. februar 2009. Besøkt 27. mai 2011. 
 6. ^ Fischer, Russ (25. februar 2011). «Sony Schedules 'Total Recall' For August 2012, Also Dates 'I Hate You, Dad' And Kevin James' MMA Film». /Film. Besøkt 6. juni 2011. 
 7. ^ «Colin Farrell cast in 'Total Recall' remake». The Independent. 12. januar 2011. Besøkt 27. mai 2011. 
 8. ^ a b Weintraub, Steve (25. mai 2011). «Exclusive: Kate Beckinsale and Jessica Biel Officially Cast in TOTAL RECALL; Filming Starts Monday in Toronto [UPDATED]». Collider.com. Besøkt 27. mai 2011. 
 9. ^ «Kate Beckinsale Offered TOTAL RECALL». Collider.com. Besøkt 20. juli 2012. 
 10. ^ «Open your mind to Bill Nighy as the new Kuato in the remake of Total Recall». Jablo.com. Besøkt 4. oktober 2011. 
 11. ^ Schaefer, Sandy (27. mai 2011). «Zach Braff Joins 'Oz'; John Cho Has 'Total Recall'». ScreenRant. Arkivert fra originalen 1. juni 2011. Besøkt 27. mai 2011. 
 12. ^ «See Kaitlyn Leeb, the Three-Breasted Woman From 'Total Recall,' at Comic-Con (Video)». Entertainment.Gather.com. Arkivert fra originalen 22. juli 2012. Besøkt 20. juli 2012.  Arkivert 22. juli 2012 hos Wayback Machine.
 13. ^ «Revealed: 3-breasted prostitute in 'Total Recall'». Arkivert fra originalen 3. januar 2013. Besøkt 21. juli 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]