Tekniker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tekniker er en yrkestittel eller generell benevnelse på personer med tekniske arbeidsoppgaver.

En tekniker er en arbeidstaker innen feltet teknologi, som er dyktig i de relevante ferdigheter og teknikker, med en relativt praktisk forståelse av de teoretiske prinsipper.

Som sådan, er teknikere generelt bedre kjent med teknikk i forhold til gjennomsnittlig legfolk og selv generelle fagfolk i det feltet av teknologi.

For eksempel, selv om lyd-teknikere er ikke så lært i akustikk som akustiske ingeniører, så er de dyktigere i drift lydutstyr, og de vil trolig vite mer om akustikk enn andre ansatte i studioet.

Teknikere kan klassifiseres som enten høyt kvalifiserte arbeidstakere eller til tider semi-faglærte arbeidere, og kan være en del av en større (produksjon) prosess.

De kan bli funnet jobbe i en rekke felt, og de har som regel en jobb tittel med betegnelsen "tekniker" etter den aktuelle arbeidskategori.

Dermed en "scene tekniker" er en arbeidstaker som gir teknisk støtte ved et oppsett av et stykke, mens en "medisinsk tekniker' er en ansatt som gir teknisk støtte i den medisinske industrien eller til den medisinske profesjon.

Se også[rediger | rediger kilde]