Torfinn Borkhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Torfinn Borkhus
Født6. jan. 1981Rediger på Wikidata (41 år)
Beskjeftigelse TV-programlederRediger på Wikidata
Ektefelle Siri GjæreRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Torfinn Borkhus (født 6. januar 1981) er en norsk filmkritiker og programleder i NRK fra den lille bygda Dalholen i Folldal.

Etter ikke fullførte studier i data- og multimedieteknologi ved Høgskolen i Gjøvik ble det drama- og teaterstudier ved NTNU i Trondheim.[1] Han fikk så jobb i P3Tyholt i Trondheim i 2006,[2] med ansvar for program som Show Show, Osenbanden, Hundepatruljen og Filmpolitiet. Borkhus er oppleser på naturdokumentarer vist i blant andre Newton og har fått Folldal Mållags pris.[3]

Med Rune Nilson var han fra 2012 til 2017 programleder for radioprogrammet Lønsj, der de også dannet et radioband som har gitt ut plate og turnert. Radioprogrammet ble lagt ned i 2017. Borkhus tok i 2014 over etter Per Olav Alvestad som Rune Nilsons makker i TV-serien Ikke gjør dette hjemme. Han er for tiden programleder for Freddan på NRK P1 sammen med Sven Bisgaard Sundet.

Borkhus er gift med musiker Siri Gjære og bosatt på Svartlamoen.[4] Han har vært programleder for NRK P1-programmet "Nesten helt sant" sammen med blant andre Are Sende Osen og Kirsti Falch-Nilsen.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Som medlem av Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Veronica Søum, Byens bonde i Adresseavisen den 23. oktober 2015.
  2. ^ Jon Iver Grue, – Jeg lever av skitpratn Radiostemmen Torfinn Borkhus fra Dalholen har det i Østlendingen den 5. mai 2012.
  3. ^ Roald Evensen, Lønsj med stemmen fra Folldal i Arbeidets Rett den 23. desember 2013.
  4. ^ Veronika Søum (23.10.2015). «Byens bonde». Adresseavisen: 42.  Samme artikkel på web bak betalmur.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]