Tom Noonan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tom Noonan
10.17.09TomNoonanByLuigiNovi.jpg
Født12. april 1951 (67 år)
Greenwich i Connecticut, USA
Ektefelle Karen Young (1992–1999) (skilt) 2 barn
Utdannet ved Yale School of Drama (–1973)
Beskjeftigelse
10 oppføringer
Skuespiller, filmregissør, manusforfatter, dramatiker, komponist, stemmeskuespiller, filmklipper, filmprodusent, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Tom Noonan (født 12. april 1951 i Greenwich i Connecticut) er en amerikansk skuespiller, manusforfatter og regissør. Han debuterte som skuespiller i filmen Gloria fra 1980. Noonan begynte som skuespiller på teater, men på 1980-tallet begynte han å jobbe innen film. Noonan har også gjort flere opptredener i tv-serier, inkludert X-Files, Law & Order, Special Victims Unit og CSI: Crime Scene Investigation.

I 1986 spilte Noonan Francis Dolarhyde som var en seriemorder som dreper hele familier i filmen Manhunter. Hovedpersonen i denne filmen ble sammenlignet med Hannibal Lecter. Til dags dato er det denne filmen som er Noonans mest gjenkjennelige ledende rolle. Han spilte også Frankenstein i filmen The Monster Squad. I løpet av 1990-tallet skrev han flere skuespill, inkludert to som han lagde til filmer. I 2009 var han med i filmen The House of the Devil.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]