The House of the Devil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The House of the Devil
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 30. oktober 2009
Prod.landUSA USA
Lengde95 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørTi West
ProdusentJosh Braun
ManusforfatterTi West
Foran kamera
MedvirkendeJocelin Donahue
Tom Noonan
Mary Woronov
Greta Gerwig
Prod.selskapGlass Eye Pix
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)Redigere på wikidata

The House of the Devil er en amerikansk skrekkfilm fra 2009. Hovedrollene spilles av Jocelin Donahue, Tom Noonan og Mary Woronov. Filmen er den (foreløpig)[når?] siste av amerikanske studiofilmer som ble gitt ut på VHS.[trenger referanse]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

En ung student, Samantha Hughes, tar på seg en barnevakt-jobb for Mr. Ulman (Tom Noonan) og hans kone (Mary Woronov). Hennes beste venninne Megan (Greta Gerwig), kjører henne til herskapshuset deres. Men Mr. Ulman avslører at de ikke har noen barn. Barnevakt-jobben var for å passe på Mrs. Ulman`s skrantende mor. Samantha er først tvilende, men Ulman tilbyr henne mer penger. Megan reiser sin vei, men stopper etter en stund for å røyke en sigarett. Plutselig dukker det opp en mann (AJ Bowen) som dreper henne. Samantha oppdager et skap med gamle familiebilder. Ett bilde er av en annen familie enn Ulman, og de står ved siden av en Volvo som hun og Megan la merke til utenfor herskapshuset.

Familien på bildet har også en liten sønn, men Mr. Ulman hadde sagt om det barnet de hadde var voksen nå. Samantha begynner å tro at Ulman drepte de opprinnelige eierne av herskapshuset, og stjal bilen deres. En pizza hun bestilte, blir levert av mannen som drepte Megan. Noe i maten, gjør at Samantha besvimer. Når hun våkner, er hun bundet fast til et pentagram. Mr og Mrs Ulman, sammen med mannen - som faktisk er deres sønn Victor – gjør noen bisarre ritual. Samantha unnslipper og dreper Mrs. Ulman og Victor. Mr. Ulman jager henne ut av huset og gjennom en kirkegård. Hvor Samantha skyter seg selv i hodet. Filmen avsluttes med at Samantha ligger på sykehus, med bandasjer rundt hodet. En sykepleier går inn. Klapper den bevisstløse Samantha på magen, og sier "You will be just fine. Both of you"

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]